Prijedlog za ukidanje vanrednog stanja stigao u NSRS

0
416

Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici stigao je u Narodnu skupštinu Republike Srpske, potvrđeno je Srni u parlamentu Srpske.

Kolegijum Narodne skupštine zaključio je na jučerašnjoj sjednici da će, nakon što iz Vlade stigne zahtjev za održavanje posebne sjednice na kojoj će biti razmatrano ukidanje vanrednog stanja i konačan prijedlog dnevnog reda, biti održana telefonska sjednica Kolegijuma na kojoj će biti zakazana posebna sjednica, dogovoren termin održavanja i utvrđen prijedlog dnevnog reda.

Kolegijum će se ponovo sastati uoči posebne sjednice i potvrditi zaključke u vezi održavanja posebne sjednice.

Na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine zaključeno je da će posebna sjednica parlamenta biti održana u konferencijskoj sali Vlade Srpske, koja je najadekvatnija u pogledu tehničkih uslova i stručnog mišljenja u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 28. marta na prijedlog Vlade odluku o proglašenju vanrednog stanja u Srpskoj zbog epidemije virusa korona.

/Srna/

PODIJELI