MEG projektom obezbijeđeno 225.000 KM našoj lokalnoj zajednici / FOTO

0
336

„У оквиру Пројекта општинског, еколошког и економског управљања (МЕГ), који је покренут 2016. године од стране Владе Швајцарске, начелник општине Прњавор Дарко Томаш данас је у Сарајеву потписао уговор о донацији грант средстава у износу од 136.000 CHF, односно 225.000 КМ, нашој локалној заједници.

Циљ МЕГ пројекта, имплементираног од стране УНДП-ја у БиХ, јесте побољшање општинског система управљања развојем, те пружања услуга из еколошког и економског сектора. Побољшање ће имати за резултат боље услуге за грађане на локалном нивоу, те већу одговорност и изградњу повјерења између локалних власти, грађана и привреде.

Општина Прњавор је у претходном периоду развијала механизме и капацитете за побољшање еколошког и економског управљања кроз доношење нових одлука, планова, правилника, процедура, уговора. Независни процјенитељ, ангажован од стране УНДП-ја, извршио је процјену у складу са Методологијом за додјелу финансијске подршке, те донио одлуку да је Општина Прњавор напредовала за 75% у односу на почетне вриједности из 2016. године и тиме освојила максимална грант средства.

 

Наведени износ од 225.000 КМ ће бити утрошен на инфраструктурни пројекат реконструкције улице Вида Њежића. На основу процјене, укупна вриједност пројекта, који подразумијева замјену канализационих и водоводних цијеви, изградњу тротоара, асфалтирање и расвјету у наведеној улици, јесте око 1.000.000 КМ, а остатак новца ће бити издвојен из општинског буџета. Реконструкција улице Вида Њежића би требало да буде завршена до краја 2018. године.“

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here