U Prnjavoru obilježen Dan pobjede nad fašizmom

0
925

U Spomen parku u Prnjavoru danas su položeni vijenci na biste četiri narodna heroja sa prnjavorskog područja. Vijenci su položeni i na Spomen obilježju borcima proteklog rata čija imena se takođe nalaze u Spomen parku. Obilježavanju 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom prisustvovali su predsjednik SO Prnjavor, Željko Simić, predsjednik opštinske boračke organizacije Vlado Živković, čelni ljudi Opštinskog odbora SUBNOR-a, Novak Bogičević i Rade Radonjić.

“Naša organizacija ima još samo 13 živih učesnika NOB-a, ali se stalno povećava broj potomaka i svih drugih koji poštuju Narodno oslobodilačku borbu” kazao je Bogičević.

Među učesnicima su bili i najstariji partizani, Veljo Lazić, rođen 1920.godine, Đorđo Janković rođen 1921. godine i Stanislav Lekić, rođen 1922.godine.

Prisustvo su uveličale i članice Kola srpskih sestara, kao i građani koji su još jednom pokazali spremnost da od zaborava čuvaju veliko djelo naših boraca iz perioda Drugog svjetskog rata. Vijenci su položeni i kod spomen obilježja Žrtvama fašističkog terora u parku kod Sportske dvorane “Sloga” /prnjavorlive.info/

 

PODIJELI