MEMORIJAL U PRNjAVORU -SINIŠA NEĆE BITI ZABORAVLjEN

0
1593

Upravni odbor Fudbalskog kluba Ljubić nedavno je odlučio da stadion Sportsko-rekreacionog centra Borik u Prnjavoru nosi ime Siniše Peulića,a u znak poštovanja prema ovom nekadašnjem prvotimcu prnjavorskog kluba,tokom vikenda biće odigran prvi memorijalni turnir za mlađe fudbalske kategorije.
-Namjera nam je da kroz ovakvu fudbalsku reviju čuvamo uspomene na nekadašnjeg prvotimca Ljubića,za koga mnogi kažu da je među najboljim prnjavorskim igračima u prijeratnom periodu.Ponikao je u podmlatku našeg kluba,u generaciji koju je predvodio trener Pero Ignjatić.Još tada,kod poletarca Peulića naš komrilar primijetio je da se radi o izuzetnom talentu,koji je opravdao očekivanja svih onih koji su tada pratili ostvarenja Ljubića,kaže predsjednik kluba Zoran Deket.
Kasnije je Peulić postao član banjalučkog Borca,nosio je i dres Rudar Prijedora,a njegov posljednji klub bio je Hajduk iz Kule.Rođen je 18.avgusta 1969.godine,a životni i sportski put završio je na glamočko-grahovskom ratištu,26.jula 1995.godine.
Prije nekoliko godina na klupskim prostorijama Ljubića postavljena je spomen ploča,kao vječiti podsjetnik na Sinišino fudbalsko djelo.koje je spletom nesrećnih okolnosti prekinuto u godinama kada je mogao još mnogo toga pokazati na fudbalskim terenima.
Memorijalni turnir okupiće tokom dva dana vikenda više od 40 ekipa.Dolazak su najavile i mlade selekcije banjalučkog Borca,sarajevskog Željezničara, novosadske Vojvodine i drugih klubova,pa će glavnim i pomoćnim terenom prodefilovati više od 400 mališana rođenih u periodu od 2.005. do 2.009.godine,razvrstanih u pet starosnih kategorija.
U rukovodstvu Ljubića angažovani su već nekoliko dana na „umivanju“ klupske infrastrukture,kako bi brojni gosti bili dočekani u novom ruhu stadiona koji nosi ime Siniše Peulića.Detaljna rekonstrukcija svlačionica ranije je privedena kraju ,a danas (petak) planirano je i asfaltiranje prilaznog puta do stadiona,odnosno klupskih prostorija.
Seniorski sastav Ljubića će zbog predstojećeg memorijala ,prvenstvenu utakmicu protiv šamačkog Borca odigrati u srijedu 20.septembra,a sedam dana ranije,13.setembra, ugostiće u okviru šesnaestine finala Kupa Republike Srpske,sastav Alfa Modriče.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here