Nova nabavka službenih vozila: ‘Jeftinija’ limuzina za ministra Klokića

0
1138

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS raspisalo je javni natječaj za kupovinu nove službene limuzine za potrebe ministra Zlatana Klokića, koja će iz budžetske kase biti plaćeno oko 80.000 KM.

Prema detaljima javnog natječaja, riječ je o otvorenom postupku nabavke, pri čemu je rok za dostavljanje ponuda 27. septembar, kada će biti odabran i najpovoljniji ponuđač. Klokić je za “Nezavisne” potvrdio da će vozilo biti kupljeno.

“Vozilo jeste naručeno za potrebe Ministarstva, odnosno potrebe ministra, s obzirom na to da smo ove godine imali saobraćajnu nezgodu”, rekao je Klokić. Kako ističe, Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u ovom momentu raspolaže samo s jednim vozilom starim desetak godina.

“To je vozilo proizvedeno 2007. godine i prešlo je već oko 300.000 kilometara. Zbog toga mi imamo u planu nabavki kupovinu još tri vozila za potrebe Ministarstva”, pojašnjava Klokić. U javnosti se nedavno podigla svojevrsna bura nakon posljednjih nabavki limuzina u pojedinim ministarstvima, čije su cijene dostizale i do 120.000 KM. S tim u vezi je u roku od dva mjeseca Ministarstvo trgovine i turizma naručilo dvije limuzine u vrijednosti od oko 115.000 KM, odnosno 95.000 KM, a također je novo službeno vozilo naručio i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević. Dio civilnog sektora, ali i pojedini predstavnici opozicije, organizirali su i proteste protiv kupovine novih limuzina, a jedna takva akcija je nazvana “Zatvori škole, kupi audi”.

nezavisne

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here