Milanović napadnut u gradiću pored Opatije

0
837

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a Zoran Milanović fizički je danas napadnut u gradiću Matulji, pored Opatije, a napadač mu je dobacio i da je “šaka jada”, javljaju hrvatski mediji.

Okršaj su spriječili pripadnici Milanovićevog obezbjeđenja, a napadač je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira, prenio je sajt Indeks,hr.

Policijska uprava Primorsko-goranske županije je potvrdila da je jedna osoba privedena.

“Možemo da potvrdimo da je jedna osoba na ispitivanju. Radi se o hrvatskom građaninu rođenom 1954. godine. Priveden je u prostorije policije zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Matuljima kod Opatije”, navodi se u policijskom saopštenju.

Indeks nezvanično saznaje da je muškarac, između ostalog, Milanoviću dobacivao i da je on “udbaški provokator” i rečenice poput “Ja sam bio branitelj, ti ćeš mene vrijeđati? Udbaški provokatoru”.

Iz krugova bliskih SDP-u se saznaje da su iznenađeni današnjim incidentima u izbornoj jedinici u Matuljima, u kojoj ranije nisu nailazili na slične probleme, kao i da ne isključuju namjerno huškanje ljudi i provokacije orkestrirane od strane političkih suparnika, navodi Index.hr.

Portparol Danica Juričić Spasović je za Indeks takođe potvrdila pokušaj nasrtaja na šefa njene stranke.

“Mogu da vam potvrdim informaciju. Navedeni gospodin je duže vrijeme vikao i dobacivao – pušten je da govori što misli, niko ga nije spriječavao, i televizijska kamera je bila tamo, ali u trenutku kad je počeo da pretjeruje intervenisalo je obezbjeđenje”, rekla je Juričić Spasović.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here