Miljanović: Dan policije Srpske bez tradicionalnih aktivnosti zbog pandemije

0
174

Povodom Dana policije Republike Srpske ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i direktor policije Srpske Siniša Kostrešević uručiće zlatni i srebrni znak policije institucijama i organizacionim jedinicama koje su pokazali visok stepen profesionalnosti u obavljanju svojih poslova u proteklih godinu dana.

Iako zbog pandemije virusa korona Dan policije Republike Srpske ove godine neće biti obilježen tradicionalnim aktivnostima, pripadnici MUP-a Srpske nisu htjeli da odustanu od akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

– Skoro 500 pripadnika se odazvalo na ovu akciju i na to smo posebno ponosni – istakla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

Miljanovićeva je istakla da je protekla godina dana za sve bio period pun izazova, pa tako i za policajce. Nažalost, pandemija je pogodila i redove policije Republike Srpske.

– U proteklih godinu imali smo, nažalost, šest smrtnih slučajeva od posljedica virusa korona u našim redovima – rekla je Miljanovićeva.

Na Dan policije Republike Srpske biće položeni vijenci ispred spomenika kod zgrade MUP-a na Starčevici i održan parastos u znak sjećanja na njih. To je i dan kada je osnovana Specijalna brigada policije, i zato će se obići i spomen soba i odaće se pošta tim ljudima koji su stradali.

/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here