Nagrađeni najbolji učesnici foto – konkursa ”Prnjavor – moj grad” /FOTO/

0
319

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem i uručio nagrade za pobjednika i najbolje učesnike foto- konkursa  na temu  ”Prnjavor – moj grad”.

Stručni saradnik za nacionalne manjine opštine Prnjavor i idejni tvorac foto – konkursa Tomislav Durtka kaže da zbog epidemioloških prilika i nemogućnosti organizovanja bilo kakvog programa povodom Dana opštine Prnjavor odlučili su se za realizaciju ideje koja je već duže aktivna, a sada i realizovana.

– Na konkurs smo dobili ukupno 171 fotografiju,  prva tri mjesta su izabrali članovi žirija dok je jednu od njih nagradila publika na društvenoj mreži Facebook. Stiglo je  mnogo kavlitetnih fotografija tako da se nadamo da ćemo od najboljih prispjelih radova napraviti promo materijale za opštinu Prnjavor, kao i kalendar. Najkvalitenije fotografije će svakako ugledati svjetlo dana, rekao je Durtka.

Prvo mjesto osvojila je Marija Milošević koja je svoj pobjednički rad ”Djevojčica na trgu”  poslala dan pred kraj konkursa i kaže da je ideja za fotografiju nastala sasvim spontano, u trenutku.

-Šetala sam sa ćerkom od rođaka, i odlučila sam da promovišem i naš Trg, ali i mladost. Ne bavim se profesionalno fotografijom, ali nisam ni laik, tako da mi je izuzetno drago na ovom priznanju i zahvalna sam organizatorima konkursa, ali čestitam i ostalim učesnicima koji su napravili predivne fotografije, rekla je Miloševićeva.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš čestitao je svim nagrađenima učesnicima konkursa i izrazio uvjerenje da će se ovi mladi ljudi nastaviti baviti fotografijom i da će na najbolji način predstavljati opštinu Prnjavor.

-Ovo je dodatni motiv i drugima da se usavršavaju u ovoj oblasti. Prvi put smo organizovali jedno ovakvo takmičenje, nagrade su bile simbolične, a već od naredne godine pristupićemo ovome kao veoma ozbiljnom projektu, rekao je Tomaš.

Foto – konkurs ”Prnjavor – moj grad”  objavljen je u okviru obilježavanja proslave Dana opštine Prnjavor.

Prvo mjesto i nagradu od 300 KM osvojila je  Marija Milošević i njen rad ”Djevojčica na trgu”. Drugo mjesto i nagradu od 200 KM Boško Hrgić, sa radom ”Ljubić- Milky Way”, i treće mjesto i nagradu od 100 KM Ivana Radanović sa fotografijom ”Polje suncokreta” snimljeno u Palačkovcima, dok je specijalnu nagradu publike i 100 KM osvojio Željan Đukić sa fotografijom ”Prnjavor noću”.

Nagrađene fotografije

„Djevojčica na trgu“, rad Marije Milošević
„LJubić – Milky Way“, rad Boška Hrgića
„Polje suncokreta“ snimljeno u Palačkovcima, rad Ivane Radanović
„Prnjavor noću“, rad Željana Đukića

/prnjavorlive.info/JT

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here