Miloš Biković: Kako sam zbog uloge četiri meseca trenirao umetničko klizanje

0
655

Pripremajući ulogu, osim standardne psihološke pripreme lika, trenirao sam umetničko klizanje četiri meseca -izjavio je glumac Miloš Biković, najavljujući beogradsku premijeru filma “LedOlega Trofima koja je zakazana za 7. mart.

Nakon svetske premijere u Moskvi, ovaj film “preti” da u toj zemlji postane jedan od najgledanijih filmova svih vremena, ističe najveći ruski portal posvećen dešavanjima u filmskoj industriji.

Inspirisan istinitim događajima, “Led” je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion sveta u klizanju.

Osim Bikovića, glumačku ekipu filma čine Aglaja Tarasova i Aleksander Petrov.

Biković napominje da je film “Led” sniman 18 meseci i da je ušao u istoriju ruske kinematografije kao najgledaniji ruski filma na dan kada je ušao u bioskope.

Prodate su sve karte za projekcije filma širom Rusije prvog dana njegovom prikazivanja. Film ima izuzetan vizuelni identitet i govori o sportu koji je najbliži umetnosti, jer se, da nije tako, ne bi zvao umetničko klizanje. Zato ima odličnu osnovu za ekranizaciju. ‘Led’ ima elemente mjuzikla i kvalitetno je urađen – rekao je Biković.

Za njega nije bilo dileme da, zbog uloge, svoj ruski mora da dovede do savršenstva.

Šampion Rusije ne sme da ima akcenat. Uložio sam puno da moj ruski bude savršen. Sve je više projekata gde me produkcija ne ozvučava u konačnoj verziji fiilma i to me raduje -rekao je Biković.

Naš cenjeni mladi glumac kaže da je njegove zamerke na scenario, produkcija filma odmah prihvatila.

To pokazuje da je ekipa filma itekako bila otvorena za moje predloge. Takav pristup stvaranju filma mi se jako dopao, jer stvara sinergiju iz koje nastaje odlično ostvenje. Pripremajući ulogu osim standardne psihološke pripreme lika, trenirao sam umetničko klizanje četiri meseca. Jako sam zadovoljan što imam sve zube u glavi nakon ta četiri meseca treniranja. Uvek igram na filmu atlete koji se bave sportovima sa kojima ja nemam apsolutno nikakve veze – naveo je Biković.

Prema njegovim rečima, cela ekipa filma se odlično zabavljala na snimanju filma.

Bili smo u Sočiju, na Bajkalskom jezeru… sve scene koje su snimane na otvorenom, snimane su na realnom ledu i dešavalo se da neko samo propadne u vodu. Srećom, to se meni nije dogodilo. Sa nama su radili bivši šampioni Rusije u umetničkom klizanju – rekao je Biković.

On napominje da u Rusiji napuštaju socijalistički model stvaranja filmova u kojem reditelji odlučuju o svemu, već se za finalnu verziju ostvarenja uglavnom pitaju producenti.

Sa druge strane, ruska škola glume je vrhunska. Naša škola glume se bazira na onome što je radio Stanislavski. Često mi se dešava da radim sa nekim ‘svetim’ glumcem koji pamti Staljina, a da pojma nemam koliko je taj umetnik važan za Rusiju – rekao je Biković.

Na pitanje ruske novinarke da li bi predstavljao Srbiju u umetničkom klizanju, popularni glumac se samo nasmejao i dodao:

Bio bi to najgori nastup za Srbiju u istoriji umetničkog klizanja kod nas!

Beogradska premijera filma “Led” u kojoj Miloš Biković igra jednu od glavnih uloga je 7. marta u Cineplexxu Ušće, a od 8. marta prikazivaće se u svim bioskopima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here