Ministarka unutrašnje bezbjednosti SAD podnijela ostavku

0
375

Američki ministar za unutrašnju bezbjednost Kirstjen Nilsen podnijela je ostavku, a na njeno mjesto privremeno je postavljen Kevin Mekalinan, aktuelni komesar za carinu i pograničnu zaštitu.

Američki predsjednik Donald Tramp sinoć je na “Tviteru” objavio da Nilsenova napušta dužnost i da joj se on zahvaljuje na službi.

Nilsenova je saopštila da je podnijela ostavku, ali da će ostati na dužnosti do 10. aprila kako bi pomogla oko primopredaje dužnosti.

Nilsenova je bila glavna osoba za unutrašnju bezbjednost od decembra 2017. godine.

NJeno odjeljenje je odgovorno za provođenje nekih od najspornijih Trumpovih politika, kojima pokušava smanjiti broj meksičkih migranata i stanovnika država Centralne Amerike koji ulaze u SAD bez odgovarajuće dokumentacije.

Nilsenova je nadgledala provođenje Trumpovih planova kao što su izgradnja zida na granici s Meksikom i odvajanje djece migranata od njihovih porodica.

Sajt “Aksios” /Axios.com/ objavio je da Tramp već dugo vremena želi da smijeni Nilsenovu jer je “slaba što se tiče migracija”, uključujući pitanja gradnje zida na granici sa Meksikom i deportaciju ilegalnih migranata.

(Srna)

PODIJELI