MJESTIMIČNO MOKRI KOLOVOZI

0
180
AMSRS

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično vlažni ili mokri, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Granični prelaz Metaljka ponovo je otvoren sa BiH na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče. Ulazak putnika u Crnu Goru će na ovom graničnom prelazu biti moguć od 7.00 do 19.00 časova, dok izlazak putnika iz Crne Gore ostaje kao i do sada bez ograničenja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države.

Ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena omogućen je uz negativan pi-si-ar /PCR/ test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

U BiH bez testa mogu ući stranci koji su u braku sa BiH državljaninom/kom uz prikaz vjenčanog lista. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja državljanin BiH /za maloljetnu djecu uz prikaz rodnog lista/.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH dozvoljen je licima koja posjeduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, ne stariji od 72 časa.

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj bez neophodnog testa na virus korona i dozvole komisije.

Na magistralnom putu LJubinje-Trebinje, dionica LJubinje-Trnovica jedan /skretanje za Ravno/ svakim danom, osim nedjelje, saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 14.00 časova, a vozila preusmjeravaju na put Stolac-Do-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na magistralnom putu Srbac-Derventa izmijenjen je režim saobraćaja, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom od 7.00 do 17.00 časova.

U toku je asfaltiranje na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, na dionici od kružnog toka “Ilićka” do table grada “Brčko” u mjesnoj zajednici Gredice, te je saobraćaj regulisan naizmjeničnim propuštanjem vozila i pomoću svjetlosne saobraćajne signalizacije.

U toku je i izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Turić Prosjek, aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima aktuelne su povremene obustave saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima bude povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce danas od 7.00 časova potpuno će biti obustavljen saobraćaj do 31. avgusta i preusmjeren na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, te radnim danima u intervalu od 7.00 do 17.00 časova bude povremenih obustava saobraćaja u trajanju maksimalno pet minuta.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom, kao i na regionalnom putu Priboj-Lopare, u naseljenom mjestu Priboj, preko mosta na Labuđanskoj rijeci, zbog oštećenja mosta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen /Prozor-Jablanica/. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac /Jajce-Donji Vakuf/, a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Danas od 16.00 do 17.00 časova, zbog minerskih radova, može biti kraće obustave saobraćaja, 10-15 minuta, kod mjesta Broćanac, na putu Hutovo-Neum.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava /Konjic-Jablanica/ u noćnim časovima, od 23.00 do 5.00, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here