Mokri kolovozi, učestali odroni

0
311

U većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH saobraća se bez zastoja po pretežno mokrim ili vlažnim kolovozima, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ističu da je na putevima na kojima su u toku radovi, obavezno poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj i vozačima savjetuju da voze oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

Na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka – Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog radova u tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka – granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. kao i na dionici magistralnog puta Banjaluka – Stari Majdan dva.

Na dionici magistralnog puta puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja, zbog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na regionalnom putu Bistrica – Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom. Napominjemo da su u toku radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog deminerskih radova od danas do srijede, 23. februara, biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, tako što će obustave trajati 30 minuta, a 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Prohodan je put Vodice – Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica – Podgradci.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ izmijenjen je režim vožnje i postavljena privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Na putnim pravcima granični prelaz Rača – granica Republike Srpske/FBiH Banj Brdo, granica FBiH/Republike Srpske Dobrinja – granica Republike Srpske/FBiH Bogatić, granica FBiH/Republike Srpske Trnovo-Miljevina i granica FBiH/Republike Srpske Stanić Rijeka – granica Republike Srpske/FBiH Karuše kreće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz AMS vozače mole da na tim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova u tunelu “Crnaja” na putu Konjic – Јablanica tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Јajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela”, tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla – Kalesija zbog radova u tunelu “Čaklovići”, u noćnim časovima. od 22.00 do 6.00, saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Radovi su toku na putevima Јablanica – Mostar, Grude – Ljubuški i Stolac – Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

PODIJELI