Može i ovako: Prnjavor najbolje studente nagradio pozamašnom sumom

0
466

 Da se trud, rad i dobri rezultati vrednuju i cijene još jednom je dokazano u Prnjavoru gdje su sedmu godinu zaredom najbolji studenti nagrađeni nagradama u iznosu od po 5.000 KM.

Naime, pomenutom nagradom ove godine nagrađeno je petoro studenata, dok su četiri studenta dobila nagradu od po 500 KM.

Nagradu za postignute rezultate tokom dosadašnjeg studiranja dobila je i Irena Vinčić, studentkinja Tehnološkog fakulteta u Banjaluci.

Indeks ove mlade Prnjavorčanke ispisan je visokim ocjenama, pa se može pohvaliti prosjekom od 9,53.

“Mogu reći da sam ponosna što sam dio zajednice koja prepoznaje važnost obrazovanja i koja pomaže mladim ljudima u ostvarivanju njihovih ciljeva. Ova nagrada značajna je za nas studente, ne samo zbog finansijske podrške, već i zbog toga što prepoznaje predanost koju ulažemo u naše obrazovanje i samim tim nam daje podsticaj da i dalje nastavimo vrijedno raditi”, istakla je Vinčićeva.

Među nagrađenima ove godine našao se i Mirko Milanović, student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, a kako je naveo, dobijena nagrada je motiv da se nastavi truditi i raditi.

“Ovo nam je velika podrška u toku našeg školovanja, u toku našeg studiranja, što nam mnogo olakšava finansijski, ali i u smislu moralne i duhovne podrške da nismo sami na našem putu školovanja, da je tu, naravno pored naših porodica i dugi niz godina i grad Prnjavor”, rekao je Milanović.

Pored Irene i Mirka, nagradu od 5.000 KM dobila je i Dijana Lukić, studentkinja Akademije umjetnosti u Banjaluci, dok su posebne nagrade iste vrijednosti dodijeljene i Branki Ilić i Mariani Habijanec, studentkinjama Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Na ovogodišnjoj listi ispod crte našli su se i studenti Katarina Lukanović, Tatjana Nović, Tamara Nović i Marko Kalaba koji su nagrađeni sa po 500 KM.

Darko Tomaš, gradonačelnik Grada Prnjavor, istakao je da je praksa nagrađivanja započela 2017. godine.

“Mi se uvijek borimo da one najbolje promovišemo, da damo do znanja i u našoj lokalnoj zajednici, ali i mnogo šire, da mladi ljudi koji imaju izvrsne rezultate i dolaze iz Prnjavora, na pravi način reprezentuju svoju lokalnu zajednicu i da su sigurna budućnost. U tom kontekstu i nagrada koju im dodijelimo smatramo da je simboličan izraz podrške njihovom radu i njihovim rezultatima i podstrek da tako nastave i u budućnosti”, rekao je Tomaš.

On je dodao da vjeruje da će i oni studenti koji ove godine nisu dobili nagradu, jer su bili ispod crte, nagradu dobiti sljedeće godine shodno vrhunskim rezultatima.

nezavisne.com

PODIJELI