Mujkiću šest i po godina robije jer je pijan golfom usmrtio djevojčicu

0
635

Nisvet Mujkić (25) iz Prnjavora osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora jer je pijan upravljajući golfom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić (13) dok je 10. oktobra lani čekala svog oca na trotoaru na raskrsnici ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića u centru Prnjavora.

On je predhodno priznao krivicu koju je prihvatilo sudsko vijeće Okružnog suda, a danas mu je izrečena presuda.

Mujkić je ranije tokom suđenja rekao da se ne sjeća nesreće, ali da razumije bol roditelja djevojčice te rekao da se kaje jer  nije htio da se to desi.

“Kriv sam što sam im uzeo sve u životu i oduzeo voljeno dijete ali to nisam htio” rekao je Mujkić ranije.

Prema optužnici Mujkić je 10. oktobra lani oko 21.19 časova autom udario i usmrtio djevojčicu, koja je stajala na trotoaru.

Navodi se da je bio pijan sa 2.01 gram/kg alkohola i vozio nasilnički sa 105,6 kilometara na čas što je više od duplo dozvoljene brzine od 40 kilometara na čas.

Prema presudi onje  tog dana pijančio cijeli dan od 17 do 21 čas u kafiću “Skver” te da je po izlasku iz lokala sjeo za volan.

On je, insistirao da vozi, a  sa njim je kao suvozač bio Srđan Stojčinović koji je lakše povrijeđen.

Mujkić u vrijeme nesreće bio u stanju teškog pijanstva sa više od dva promila alkohola u krvi.

Presuda je izazvala negodovanje građana i porodice, koji su se okupili ispred suda, smatrajući da je kazna ponižavajuća. “Ne znači mi ništa što je pustio koju suzu kajanja, djeteta ni krivog ni dužnog nema”, kažu uplakani roditelji i najavljuju da će se boriti i dalje.

/Nezavisne/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here