Višković: Nema poskupljenja struje

0
395

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da neće biti poskupljenja struje za domaćinstva u Republici Srpskoj.

Višković je naveo da Vlada Republike Srpske nije donijela takvu inicijativu ili odluku, te da smatra da u ovom momentu nema prostora za to, cijeneći prije svega posljedice pandemije virusa korona.

“Iako je opravdan zahtjev koje je uputilo proizvodno preduzeće iz Ugljevika,
smatramo da imamo dovoljno potencijala unutar ‘Elektroprivrede'da taj zahtjev možemo na neki način da nadokanadimo unutrašnjim rezervama bez poskupljenja struje za naše građane”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Višković je istakao da u prilog ovome ide i činjenica da je Republika Srpska u januaru imala veće količine padavina nego u cijeloj 2020. godini.

“Električna energija je za Republiku Srpsku značajan resurs i koristeći taj resurs, želimo da teret poslovanja ili raspodjele dobiti u okviru ‘Elektroprivrede’ na neki način rasporedimo”, rekao je Višković.

Višković je naveo da se Vlada dobrim dijelom odrekla dobiti koje “Elektroprivreda” treba da u budžet uplaćuje svake godine, baš zbog toga da cijena električne energije građanima ne bi otežavala da prebrode posljedice pandemije, koje su ostavile značajan uticaj ne samo na zdravlje ljudi nego i na ekonomsku moć svakog pojedinca.

“Stav Vlade jeste da se ovom momentu nisu stvorili uslovi za poskupljenje električne energije našim građanima, tako da se to pitanje odlaže do daljeg. Onog momenta kada se stvare uslovi za tako nešto, trebamo sjesti i razgovarati”, naglasio je Višković.

Što se tiče domaćinstava, naglasio je Višković, sada nema i neće biti poskupljenja električne energije, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

 

/Srna/

PODIJELI