„Šta mi znači što je pustio suzu“ Roditelji i javnost ogorčeni MIZERNOM KAZNOM za nesreću u kojoj je poginula djevojčica

0
657

Ljiljana Rudić majka trinaestogodišnje Vanje koja je poginula u teškoj nesreći u centru Prnjavora izjavila je da je ogorčena kaznom od šest i po godina zatvora na koju je osuđen Nisvet Mujkić.

Čitav Prnjavor zna da se on drogira. Svjesno ideš i sjedaš takav u automobil. Šta meni znači što je on (Mujkić) pustio suzu u sudu – rekla je majka nastradale djevojčice.

Roditelji su u pratnji sugrađana ostali ispred banjalučkog Okružnog suda komentarišući da će se borba nastaviti u narednom periodu.

Mujkić je danas osuđen na šest i po godina zatvora jer je u oktobru prošle godine u centru Prnjavora pijan skrivio nesreću u kojoj je poginula Vanja R. Sud je Mujkiću izrekao i 10-ogodišnju zabranu upravljanja vozilom B kategorije.

Ova mjera se počinje primjenjivati nakon odsluženja zatvorske kazne.

Prema navodima optužnice, Mujkić je bio u stanju teškog pijanstva, sa preko dva promila alkohola u krvi, a u trenutku nesreće vozio je brzinom od 105,6 kilometara na čas, gdje je dozvoljena brzina kretanja bila ograničena na 40 kilometara na čas.

/Srpskainfo/

PODIJELI