Prnjavor: Skup podrške porodici tragično nastradale Vanje Rudić

0
577

Veći broj Prnjavorčana okupio se danas na mjestu gdje je u oktobru prošle godine u saobraćajnoj nesreći poginula djevojčica Vanja Rudić, zapalili su svijeće i mirnim protestom izrazili nezadovoljstvo zatvorskom kaznom od šest i po godina vozaču automobila Nisvetu Mujkiću.

Organizator skupa Dejan Simeunčević iz Prnjavora rekao je da je ovo način da se pruži podrška porodici nastradale trinaestogodišnje djevojčice koja je u centru grada, na trotoaru, ubijena na brutalan način.

“Nisvet Mujkić za koga je utvrđeno da je u momentu nesreće bio pod uticajem narkotika, presudom Okružnog suda u Banjaluci nagrađen je za ubistvo sa šest i po godina zatvora. Želimo da gospoda koja sjede u Sudu odgovore zašto je droga izostavljena iz optužnice kada je i sam Mujkić na suđenju priznao da je bio pod uticajem narkotika”, rekao je Simeunčević novinarima.

On je napomenuo da proces još nije završen, jer porodica Rudić ima pravo žalbe.

“Porodici ćemo pomoći da obezbijede najbolje advokate da bi taj slučaj bio završen kako treba. Pozvao bih sugrađane da se svake nedjelje okupimo na mjestu stradanja djevojčice, da pokažemo da je nismo zaboravili”, rekao je Simeunčević.

Mujkić je, prema optužnici, 10. oktobra prošle godine oko 21.00 čas autom usmrtio djevojčicu Vanju Rudić koja je stajala na trotoaru. Navodi se da je u vrijeme nesreće imao više od dva promila alkohola u krvi i da je u ulici gdje je ograničenje 40 kilometara na čas vozio brzinom od 105 kilometara.

Presuda je izazvala negodovanje porodice i građana Prnjavora, koji kaznu smatraju preblagom.

/SRNA/

PODIJELI