MUP RS: DNS da dostavi dokaze o navodnim propustima u istrazi

0
485

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske traži od Demokratskog narodnog saveza (DNS) da istražnim organima hitno dostavi sve dokaze o navodnim propustima koji su počinjeni u istrazi o smrti Davida Dragičevića, jer je “očito da članovi ove stranke imaju određena saznanja koja nisu poznata istražnim organima”.

“MUP Republike Srpske traži od DNS-a da hitno dostavi istražnim organima sve dokaze koji se navode u saopštenju “DNS o slučaju Dragičević: Neprofesionalna istraga vođena u ovom slučaju”, koje je objavljeno na internet stranici stranke 17. aprila, jer je očito da članovi ove stranke imaju određena saznanja koja nisu poznata istražnim organima”, naveli su iz MUP-a u pisanom odgovoru Srni na pitanje da prokomentarišu navode DNS-a da je istraga vođena neprofesionalno i da službenici MUP-a “nije trebalo da izlaze u javnost sa nepotpunim i kontroverznim informicijama sve do okončanja istrage”.

Iz MUP-a Srpske traže od nadležnog tužilaštva koje vodi istragu da sasluša i uzme izjave od članova DNS-a koji imaju ovakva saznanja, a o kojima je riječ u ovom saopštenju.

“Navedeno je potrebno preduzeti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa smrću Davida Dragičevića i utvrđivanja potpune istine za koju je javnost veoma zainteresovana”, ističu iz MUP-a Srpske.

(Srna)

PODIJELI