SDS: SzP ne koristi smrt Dragičevića za prikupljanje političkih poena

0
559

Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je da je neutemeljena i neodgovorna tvrdnja ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da bilo ko iz Saveza za promjene koristi smrt mladića Davida Dragičevića za prikupljanje političkih poena u izbornoj godini.

SDS odbacuje i tvrdnje Lukača da “postoje određene poruke koje ljudi iz vrha SDS-a šalju svojim aktivistima da se pojavljuju na Trgu Krajine i pričaju neku svoju priču u političkom kontekstu”, te poziva Lukača da kaže ko su ti aktivisti, sa kime su razgovarali i šta su pričali.

“Lukaču bi bolje bilo da otkrije sve detalje u vezi sa tragedijom koja je pogodila porodicu Davida Dragičevića, umjesto što se bavi doušničkim podmetanjima”, poručuju iz SDS-a i napominju da nijedan zvaničnik ove stranke nije rekao da je smrt Dragičevića ubistvo.

Napominjući da je ministar unutrašnjih psolova sinoć za Alternativnu televiziju rekao da “voli da bude trn u oku Savezu za promjene”, iz SDS-a pitaju Lukača “da li podjednako voli da bude i trn u istragama koje nemaju epilog”.

“S obzirom da Lukač i smrt Davida Dragičevića i ispaljenu zolju na zgradu “Euroherca” i prijetnje tužiocima i napade na Sokocu i obračune u Banjaluci označava kao “pojedinačne incidente”, krajnje je vrijeme da podnese ostavku uz obrazloženje da nije bio sposoban da zaštiti građane Republike Srpske”, zaključuju u SDS-u.

(Srna)

PODIJELI