MUP Srpske pojačaće bezbjednosne mjere zbog dolaska Lavrova

0
294

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće pojačane mjere bezbjednosti zbog predstojeće posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srpskoj, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, radi njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Iz MUP-a je saopšteno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za sutra od 16.30 do 21.30 časova na dionici magistralnog puta Sarajevo-međuentitetska linija Kula-Istočno Sarajevo /alternativna dionica Sarajevo-međuentitetska linija Dobrinja-Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića/.

“Ali, i na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade Srpske, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje”, navodi se u saopštenju.

Zabrana saobraća sutra će biti od 14.30 do 21.30 časova za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

U istom periodu je na području ovih opština na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

“Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija”, napomenuto je u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.

Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je u cilju bezbjednosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova.

/Srna/

PODIJELI