U Gradišci pronađena droga vrijedna pola miliona KM

0
354

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, 13. decembra 2020. godine, sprovela je još jednu uspješnu operativnu akciju, kodnog naziva “Diablo”. Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge skanka, namijenjene za evropsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 250.000 evra.

Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prelazu Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registarskih oznaka.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna saradnja sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu.

Direktor Granične policije BiH je rekao kako GPBiH bilježi jako dobre rezultate rada. “Uprkos svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj saradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Centralnog istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu”, rekao je direktor Galić.

/Nezavisne/

PODIJELI