Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor – NAJVIŠE POLEMIKE O KREDITU

0
848

 

Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor,koja je danas prije podne počela  Prnjavoru najviše polemike vodilo se o prijedlogu za korišćenje kredita vrijednog tri miliona maraka.

-U našoj opštini,a nažalost i u ovoj Sali,postoje ljudi koji bi sve da osporavaju i obezbvređuju,pa su tako i protiv namjere da korišćnjem planiranih sredstava,konkretnim investicijama, podignemo kvalitet života,rekao je,između ostalog,načelnik opštine Siniša Gatarić.

Nezavisni odbornik Branko Šikanić istakao je da uopšte nema pokrića u Poslovniku Skupštine opštine za raspravu o podizanju kredita.

-Ovakav način raspave o kreditu nema uporišta u važećim aktima Skupštine,čime se samo potvrđuje da je Skupština u službi načelnika opštine,koji je izašao za govornicu da bi nas,koji ne mislimo kao on, vrijeđao,potcjenjivao ,nazivao lajavcima i drugim izrazima uvredljivog karaktera,istakao je Šikanić.

Još nekoliko odbornika opozicije rekli su da ideja o korišćenju kredita za njih nije prihvatljiva.

Rasprava o ovom pitanju trajala je duže od dva sata,a prekinuta je oko 13,15 časova,kada je počela jednočasovna pauza za ručak.

Na dnevom redu je 21 pitanje,a sjednici prisustvuje 24 odbornika.(rp)

PODIJELI