POVODOM 10.JULA  U PRNJAVORU  – STARIM BORCIMA POMOĆ IZ RUSIJE

0
1365

 

 

Povodom 10.jula, 1943.godine,Dana kada  su borci Pete Kozaračke brigade  oslobođen Prnjavor,danas su delegacije SUBNOR-a,Opštinske uprave i Opštinske boračke organizacije (na slici)  položile vijence u Spomen parku,gdje se nalaze biste četiri narodna heroja prnjavorske opštine.

borci 10 juli danasnja slika

Na vrijeme Drugog svjetskog rata podsjetio je Novak Bogićević,predsjednik OO SUBNOR,a na skupu je govorio i Vlado Živković,predsjednik Opštinske boračke organizacije.

-Volio bi da i nove generacije tako vjerno i odano čuvaju uspomene na protekli otadžbinski rat,kao što je to bilo njegovano i sa nekadašnjim oslobodiocima Prnjavora ,odnosno partizanskim pokretom,istakao je Živković.

Na okupljanju u Spomen parku dodijeljena je finansijska pomoć za 22 živa pripadnika oslobodilačkog partizanskog pokreta u Prnjavoru,koja je stigla iz Rusije.Nekadašnji stanovnik Prnjavora,Ivica Vukojević  koji već decenijama živi i radi u Rusiji,prikupio je od naših ljudi u toj zemlji,novčanu pomoć,a 22 stara borca dobili su danas po 100 maraka.

Položeni su i vijenci na  Spomeniku u Gradskom parku,kod Sportske dvorane Sloga u Prnjavoru.(rp)

PODIJELI