NA PODRUČJU PRNJAVORA SITUACIJA SA VIRUSOM POD KONTROLOM

0
207

Situacija sa virusom korona na području opštine Prnjavor trenutno je pod kontrolom, pa nije potrebno donositi restriktivnije mjere od onih koje je donio Republički štab za vanredne situacije, rekao je načelnik opštine Darko Tomaš.

Tomaš, koji je i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, naveo je da podatak da u proteklih 24 časa na području opštine nije bilo registrovanih novozaraženih osoba.

“Pod zdravstvenim nadzorom epidemiologa nalazi se 71 osoba, aktivno je 47 slučajeva zaraze virusom korona, od početka pandemije oporavilo se ukupno 855 osoba, a 73 su preminule”, rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

Opštinski štab za vanredne situacije apelovao je da se građani pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera da bi se izbjeglo povećanje broja zaraženih u narednom periodu.

Do 11. marta, u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije, radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće je od 6.00 do 22.00 časa, broj gostiju ograničen je na 50 lica, a zabranjeno je izvođenje muzike uživo.

Zabranjena su javna okupljanja u grupama većim od 50 lica i privatna u grupama većim od 10 osoba. Zabranjen je rad fitnes centara, organizovanje rekreativnih aktivnosti, kao i sportska takmičenja osim profesionalnih sportskih aktivnosti.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here