Na pomolu novi politički transfer u Prnjavoru: Nekadašnji odbornik NDP Milinčić prelazi u DNS

0
284

Na pomolu je novi politički transfer u Prnjavoru, u kome će na dobitku biti ovdašnji opštinski odbor Pavićevog Demokratskog narodnog saveza (DNS), a na gubitku i definitivno Čavićeve Narodne demokratske partije (NDP).

Iz centrale DNS-a  u subotu je najavljeno da će lider Marko Pavić posjetiti u nedjelju Opštinski odbor u Prnjavoru, gdje će , bez objelodanjivanja imena, “uručiti člansku kartu DNS-a odborniku u Skupštine opštine Prnjavor”.

Dragan Radić, predsjednik prnjavorskog DNS, potvrdio nam je da će ova stranka u lokalnom parlamentu biti pojačana za još jednog, kako je rekao, vrlo dragocjenog odbornika, on  nije bio spreman da, po dogovoru sa vrhom stranke, objelodani identitet novog pojačanja.

– Sve će biti potpisano i ozvaničeno u nedjelju u prisustvu predsjednika Pavića-rekao nam je Radić.

Naš portal, međutim, iz pouzdanih izvora saznaje da će redove ove stranke pojačati Slaviša Milinčić Sipa (49), veterinarski tehničar iz Šereg Ilove. On je, inače, na proteklim izborima odbornički mandat stekao na listi  NDP, ali se već na prvoj konstituirajućoj sjednici SO razišao sa Čavićem strankom. Od tada je u lokalnom parlamentu djelovao kao nezavisni odbornik.

Nedeljnim potpisom, u nekim opštinama teško uzdrmani DNS u Prnjavoru će imati ukupno dva odbornika i iza vladajućeg SNSD i opozicionog SDS, biti praktično među najjačim strankama u skupšinskim klupama. Ovo je, praktično, nagli vaskrs iz pepela Pavićeve stranke u gradu pod Ljubićem koja je, odlaskom Bore Mitrića u nezavisne kandidate,  ostala i bez jedinog mandata. U međuvremenu iz Đokićeve Socijalističke partije DNS-u pristiže odbornik Savko Tubak i, eto sada, to će učiniti i Slaviša Milinčić Sipa.

Prnjavorski opštinski parlament je, inače, kopija u malom republičkom, sa mnoštvom višestrukih letača i preletača, prevrtača i povratnika, tako da ne samo mnogi njihovi nekadašnji glasači,  nego ni oni sami ne znaju, ili to neće javno da priznaju, kojem sada taboru pripadaju.

Ninko ĐURIĆ – mojprnjavor.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here