PRNJAVOR: Najmlađi pokazali folklorno umijeće

0
382

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPКD/ „Prosvjeta“ iz Prnjavora bilo je večeras domaćin Petih dječijih folklornih susreta na kojim je nastupilo oko 350 mališana.

Predsjednik SPКD „Prosvjeta“ Borka Pavlović u izjavi Srni kaže da je ovo bila prilika da najmlađe folklorne grupe, djeca iz vrtića i djeca školskog uzrasta pokažu šta su postigli tokom godine, korake koje su savladali, nove tehnike igranja, nove pjesme koje su naučili.

„Večerašnji koncert je kruna dječijeg rada tokom cijele godine, a u gostima imamo КUD-ove ‘Cerovica’ iz Cerovice i ‘Petar Кočić’ iz Nove Topole“, rekla je Pavlovićeva.

Ona je napomenula da je „Prosvjeta“ nosilac većine kulturnih zbivanja na području opštine Prnjavor.

„Tokom godine smo organizatori brojnih manifestacija. Naši veterani se pripremaju za učešće na festivalu na Zlatiboru početkom decembra, a godinu ćemo krunisati godišnjim koncertom 28. decembra. “ , kaže Pavlovićeva.

Marica Račić iz КUD „Petar Кočić“ Nova Topola istakla je da su ovakve manifestacije odlična prilika da djeca vide koliko su druga društva radila i naučila, pokažu svoje znanje, ali i da se druže sa svojim vršnjacima.

„Večeras smo došli sa svoje tri grupe. Mala grupa se predstavila igrama iz Podnišavlja, srednja grupa sa igrama iz Šumadije, a velika grupa sa srpskim igrama sa Кosova i Metohije“ , precizirala je Račićeva.

Ona je napomenula da КUD iz Nove Topole ima oko 110 članova, a osim tri uzrasne grupe sa kojima su večeras gostovali u Prnjavoru aktivni su i veterani.

SRNA

PODIJELI