Na prvenstvu Srpske u tekvondou više od 260 takmičara

0
420

Više od 260 takmičara iz 21 kluba učestvuje na 20. Prvenstvu Republike Srpske u tekvondou koje se danas održava u Prnjavoru.

Predsjednik Tekvondo saveza Srpske Branislav NJegovan rekao je da je ponosan na veliki odziv učesnika iz 14 gradova i opština Republike Srpske, od Istočnog Sarajeva do Prijedora.

“Nadam se da će takmičenje proteći u fer i korektnoj atmosferi, a da će Prnjavor, kao i uvijek do sada, biti dobar domaćin”, poručio je NJegovan.

On je dodao da je Tekvondo klub “Prnjavor”, član Republičkog saveza od osnivanja, jedan od klubova koji ostvaruje značajne rezultate, zbog čega mu je već treći put pripala čast da bude i domaćin prvenstva.

Današnjem prvenstvu prisustvuje i predsjednik Tekvondo saveza Federacije BiH Samir Šarić, koji je istakao da je saradnja sa Tekvondo savezom Srpske korektna i da je želja da se zajedničkim radom na nivou BiH formiraju takmičari koji će ostvarivati velike rezultate.

“Danas na nivou BiH imamo tri prvenstva u tekvondou na kojima nastupa više od 1.000 takmičara. Očekujemo dobre rezultate i nove medalje već 8. novembra na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi i 28. novembra na Evropskom kadetskom prvenstvu u Španiji”, kaže Šarić.

On je dodao da se od aprila prošle godine u kontinuitetu otvara prosječno jedan klub mjesečno što znači da ovaj sport u BiH doživljava ekspanziju.

Ekipu “LJubija” iz Prijedora predvodi trener Veso Arežina, koji je ušao u “Kuću slavnih” u Las Vegasu za dostignuća u tekvondou.

Arežina je naglasio da je do ovog značajnog priznanja došao zahvaljujući dvadesetčetvorogodišnjem kvalitetnom radu na omasovljavanju tekvondoa.

“Kada se radi naporno i nešto što se voli, onda uspjeh mora da dođe. Okupljanjem velikog broja mladih dolaze i rezultati. Više od 5.000 djece i 690 pehara je mene uvelo u ‘Kuću slavnih’ sa poznatim imenima”, kaže Arežina.

Takmičenje se održava po pravilima olimpijskog tekvondoa u pet starosnih kategorija – vrtić, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori.

Tekvondo savez Republike Srpske u članstvu trenutno ima tridesetak klubova tradicionalnog i olimpijskog tekvondoa.

(TV K3)

PODIJELI