NA SJEDNICI SO PRNJAVOR – MILAN LEBURIĆ DOBITNIK NAJVREDNIJEG PRIZNANJA /FOTO/

0
2701

 

Povelju zaslužnog građanina sa zlatnim grbom  Opštine ,kao najviše godišnje priznanje lokalne zajednice biće uručeno privredniku  Milanu Leburiću,vlasniku firme Leburić komerc i trgovačkog lanca “Fortuna” iz Prnjavora,dok će Povelja opštine pripasti firmi DIS Eurostandard doo Prnjavor.Odlučeno je to na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor.

 

Povodom opštinskog praznika,Dana opštine,pohvale će dobiti Petar Janković,Planinarsko društvo “Korak više”,Slobodan Milijašević,Ranko Đurić,Ranko Vasić,Josip Ćorić,Brane Šušak,Borislavko Peulić,Obrad Janković,Damjan Ilišković,Marko Pezer,Dragoš Strugar,Nikola Novarlić,Rufad Rahimić,Zijada Ćuran i Novak Bogićević.

Na sjednici su dosadašnji vršioci dužnosti načelnika osam odjeljenja lokalne uprave imenovani za načelnike.To su Dalibor Preradović,odjeljenje za stambeno-komunalne poslove,Brano Žunić,urbanizam i prostorno uređenje,Mišo Vujić,poljoprivreda,Srđan Tomić,boračka zaštita,Aleksandar Njegomirović,finansije.Suzana Švraka,inspekcija.Svjetlana Kuzmanović,opšta upravai Ljubiša Šikarac,društvene djelatnosti.

Kao vlasnik zemljišta sadašnjeg parking prostora Fabrike namještaja Standard,Opština neće prodavati zemljišnu parcelu kod tog proizvodnog pogona,zaključeno je na sjednici.

Na sjednici je govorio i zamjenik pravobranioca Republike Srpske,Mirko Stojčinović,koji je naglasio da je ova opština izgubila četiri sudska spora,što ,kako je rekao,predstavlja mali postotak u odnosu na druge opštine.

Odbornik nacionalnih manjiina i predsjednik Kluba “Petica”,Branko Deket  izrazio je nezadovoljstvo  zbog  navodno privilegovanog  položaja   odbornika Narodnog demokratskog pokreta u lokalnoj skupštini,a odbornik NDP-a,Miro Šikarac ocijenio je takav stav “Petice” kao nekorektan.

Današnjoj sjednici prisustvovalo je 26 odbornika,a iz opravdanih razloga izostali su:Aleksandar Vuković i Goran Zemun,oba iz Kluba SNSD-a i Siniša Malešević iz SDS-a.Narednu sjednicu odbornici će imati već za dva dana,u petak 24.marta,kada će,svečanom sjednicom  biti obilježen Dan opštine i dodijeljena priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima ,organizacijama i ustanovama.

prnjavorlive.info

PODIJELI