NA VEĆINI DIONICA REDOVNO ODVIJANJE SAOBRAĆAJA

0
408
AMSRS

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, a na pojedinim dionicama vozi se usporeno, uz povremene zastoje zbog radova i privremene regulacije saobraćaja.

Na magistralnom putu Drinjača-Milići-Vlasenica izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova.

Zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac lokalitet Kalate, saobraćaj se odvija dvosmjerno, usporeno, obilaznicom koja se nalazi uz magistralni put i regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Čatrnja-Gradiška, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

U toku je izgradnja mini hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, uz semafore.

Izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja i na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik gdje su u toku su radovi i na izgradnji mini hidroelektrane.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog pravca Johovac-Rudanka, izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistrali.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se, svaki dan osim nedjelje, obustavlja od 8.00 do 16.00 časova, a izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je sanacija klizišta na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice, gdje radnim danima od 7.00 do 17.00 časova dolazi do povremene obustave saobraćaja u trajanju od maksimalno pet minuta.

Na regionalnom putu Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina u toku su radovi na rekonstrukciji puta i drugog mosta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac u mjestu Turić Prosjek aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 8.05 do 15.05 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, u mjestu Klakar Donji, zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 8.15 do 15.05 časova radnim danima dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, na deminerskom radilištu MSP “Gornji Božinci” od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U Federaciji BiH /FBiH/ zbog radova na mostu na petlji Blatuša kod Zenice za saobraćaj je zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša prema Sarajevu, a vozila su preusmjerena na privremene kružne tokove.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica, na putu Srebrenik-Orašje, pa se koriste alternativni pravci.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na pravcu Jajce-Donji Vakuf saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BiH mogu ući ukoliko imaju opravdane razloge i negativan test na virus kovid-19, ne stariji od 72 časa. Ulazak u BiH je dozvoljen i za supružnike i maloljetnu djecu državljana BiH.

/Srna/

PODIJELI