NA VIJAČANSKOM PODRUČJU – „TOMAHAVK „ ČEKA  SEOBU !

0
784

Predstavnici  opštinskog Odjeljenja za civilnu zaštitu ,policije,republičke Uprave civilne zaštite i Mjesne zajednice Donji Vijačani  danas su dogovorili načine uklanjanja minskog sredstva jake razorne moći ,koje se nalazi u blizini akumulacikonog jezera.Procjenjuje se da je projektil ostao neaktiviran na ovom području u septembru 1995.godine,kada je NATO bombardovao vojni objekat na planini Ljubić.

-Detaljnije podatke saznaćemo obilaskom ovog lokaliteta,kada će nadležni stručnjaci utvrditi da li se radi o raketi „tomahavk“ ili drugoj vrsti eksplozivnih sredstava.Sve indicije govore da je projektil iz proteklog rata,mada nije isključeno  da se ovdje nalazi još iz vremena Drugog svjetskog rata,rekao je šef  opštinskog Odjeljenja za civilnu zaštitu,Zdenko Tupajić.

Pomoćnik direktora republičke Uprave civilne zaštite,Dragan Kos,najavio je da će se s  konkretnim aktivnostima krenuti već ovih dana.

Inicijativa o uklanjanju opasnog ekslozivnog sredstva pokrenuta je u rukovodstvu vijačanske mjesne zajednice.(prnjavorlive.info)

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here