Tragične sudbine srpske estrade

0
1580

Smrt Ksenije Pajčin, koju je ubio dečko Filip Kapisoda i danas oplakuju njeni prijatelji i majka, Jasminu Đorđević ubio harmonikaš Dragan Ašanin, dok je manekenka Vladislava Červenko umrla u mukama od ruke Darijana Musića.

Ubistvo pevačice Jelene Krsmanović šokiralo je estradu, ali malo ko o tome želi da priča, jer je istraga još u toku.

Pevači su minulih godina najviše stradali u saobraćajnim nesrećama plaćajući danak brzom načinu života, ali bilo je i ubistava o kojima se priča i danas.

Pre 20-ak dana obeleženo je šest godina od ubistva Ksenije Pajčin koju je hicem iz pištolja u glavu ubio tadašnji dečko Filip Kapisoda, a potom presudio sebi. Ni šest godina nakon ove tragedije, prijatelji jedne od najlepših Srpkinja ne mogu da se pomire sa činjenicom da Ksenije više nema i stalno postavljaju pitanje – da li je moralo baš tako da bude?

Ubistvu Ksenije i samoubistvu Kapisode prethodila je žestoka svađa koja je bila kulminacija njihove turbulentne ljubavne veze koja se, na žalost, završila tragično po oboje. Tela nesrećnih ljubavnika pronašla je njena majka Ljubica, koja nikada nije skinula crninu, i još oplakuje smrt svoje jedinice.

Ime Jasmine Đorđević danas malo ko još pamti na estradi, iako je početkom ‘90-ih važila za veliku pevačku nadu kojoj su muzički znalci predviđali blistavu karijeru.

Nenametljiva i jednostavna devojka sjajnog glasa i velikog muzičkog talenta bila je na pragu karijere kada je u stanu na Novom Beogradu hicem iz pištolja ubio harmonikaš Dragan Ašanin, koji je nekoliko meseci živeo nevenčano sa njom.

Raskinuli su, ali je on bio uporan da se vrati u njen život. Kada je ona odbila da pođe s njim izvadio je pištolj i ubio je. Ova tragedija dogodila se krajem oktobra 1992. godine, a policiju su pozvale komšije nakon što su čuli tri hica iz pištolja.

Kada je policija pronašla pevačicu još je pokazivala znake života, ali je izdahnula na putu do bolnice. Jasmina je umrla sa samo 18 godina, dok je Ašanin godinu dana kasnije osuđen na 12 godina zatvora zbog njenog ubistva.

Brutalno ubistvo manekenke Vladislave Červenko pre četiri godine u Novom Sadu i dalje je tema čaršijskih priča u ovom gradu. Mlada i lepa Vladislava pretučena je na smrt, a njeno izmrcvareno telo bio je šokantan prizor čak i za iskusne novosadske policajce.

Nju je usmrtio dugogodišnji dečko Darijan Musić, koji se kasnije tokom suđenja pravdao da je bio drogiran i pijan, te da zapravo nije znao šta radi.

Osuđen je na 40 godina zatvora, ali dve godine kasnije pojavila se informacija da je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo ovu presudu i naložio novo suđenje Musiću.

Porodica ubijene manekenke bila je u šoku, javnost se podigla na noge, pa je Apelacioni sud saopštio da se Musiću kazna smanjuje za pet godina, tako da će on u zatvoru provesti 35 godina za zversko ubistvo Vladislave Červenko.

Sumnja oko Ivandića

Minulih decenija estradu su potresla i brojna samoubistva. Nekadašnji bubnjar Bijelog dugmeta Goran Ipe Ivandić život je okončao 13. januara 1994. godine skokom sa šestog sprata Metropola.

Međutim, njegovi prijatelji i danas tvrde da on nije bio sklon suicidu i veruju da je on zapravo ubijen. – Ipe se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe. To nam je potvrdio jedan srpski menadžer, koji se samo sat vremena nakon nesreće našao na licu mestu – rekao je jednom prilikom Željko Bebek, koji ne veruje u zvaničnu verziju o njegovom samoubistvu.

Tajna Duška Kostića

Pre deset godina život samoubistvom okončao je Bata Vranešević, vođa nekada izuzetno popularne novosadske grupe Labaratorija zvuka. Samoubistvo je izvršio i Tomaž Hostnik, prvi frontmen Lajbaha, kao i Duško Kostić, pevač narodne muzike i tvorac hita “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” koji je život okončao skokom u Dunav sa Pančevačkog mosta.

Na mostu je ostala torbica s njegovim dokumentima, a njegovo telo nikad nije pronađeno. Život samoubistvom okončao je i Davor Dujmović, koji se proslavio ulogom Perhana u kultnom filmu Emira Kusturice “Dom za vešanje”. On je izvršio samoubistvo 1999. godine u Novom Mestu. /cafe.ba/.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here