NAČELNIK GATARIĆ SA DELEGACIJOM KRŠKOG

0
1087
SAMSUNG CSC

 

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić razgovarao je danas sa načelnikom slovenačke opštine Krško, Miranom Stankom o mogućnostima saradnje, posebno privredne.

“Krško u svojoj organizaciji posjeduje odjeljenje za evropsku saradnju i upravljanje evropskim sredstvima i namjeravamo da tu saradnju podignemo na viši nivo, gdje bi nam Krško bilo partner u EU.  to bi bilo pozitivno za obe opštine jer veliki broj ljudi iz Prnjavora radi u Sloveniji”, rekao je Gatarić.

Prnjavor putem saradnje i kontakata sa predstavnicima sredina koje su u određenim segmentima razvijenije nastoji da ta pozitivna iskustva primijeni.
Načelnik opštine Krško, Stanko se saglasio da bi dvije opštine mogle sarađivati kada je riječ o evropskim sredstvima jer se ona dijele i na prekogranične projekte i sa članicama EU, ali i zemljama koje trenutno nisu njen dio.

Načelnik Krškog je naveo da je fabrika papira i celuloze veoma mnogo značila za ovu opštinu, te da zbog jake konkurencije gubi bitku sa velikim proizvođačima, a da je grana privrede koja trenutno najviše novca vraća lokalnoj zajednici energetika.

“Dosta smo postigli na području energije, imamo nuklearnu elektranu koja je najjača u ovoj oblasti, završili smo izgradnju hidroelektrana, imamo i termoelektrane. Razvijeni su i metalna industrija, voćarstvo, te poljoprivreda”, naglasio je on. /prnjavorlive.info/

PODIJELI