POLITIČAR KOJI JE JUČE ZAPOČEO EKSPERIMENT ŽIVOTA SA PROSEČNOM PLATOM PRONAĐEN MRTAV hronika

0
1041

R.P (44), lokalni funkcioner iz jedne od stranaka vladajuće koalicije pronađen je mrtav u svom domu u Novom Sadu nepuna 24 časa nakon što je započeo eksperiment života sa prosečnom srpskom platom, saznaje Njuz iz policijskih izvora. Ovaj političar je već treća žrtva pokušaja da preživi mesec dana bez svojih standardnih primanja, već samo u ekstremnim uslovima prosečne plate u Srbiji.

Stručnjaci kažu da je organizam političara previše slab da mi mogao da izdrži i nedelju dana u ovakvim uslovima, a kamoli mesec dana:

– Ovaj poslednji slučaj je najekstremniji jer je jadnik umro od prosečne plate već posle 24 časa, za razliku od prethodno dvoje koji su izdržali skoro 4 dana. U svakom slučaju se nadam da će se ovaj trend među političarima uskoro završiti i da će pokušati da pridobiju poverenje građana na neki drugi način, kaže Ratko Božović, psiholog i ekspert za životni ciklus političara.

Kako Njuz nezvanično saznaje, preminuli je u toku prva 24 časa nakon što mu je legla plata potrošio celu sumu na 2 telefonska razgovora sa inostranstvom od po 20 minuta, zlatnu ogrlicu za ženu, platinastu ogrlicu za ljubavnicu, nove cipele, zaboravivši da kupi hranu.

Plata od 30.000 dinara mesečno vodeći uzrok smrti u SrbijiProsečna plata od oko 30.000 dinara je izbila na prvo mesto uzroka smrtnosti u Srbiji, prestigavši masnu hranu, alkohol i cigarete, saopštava Institut za istraživanje života i smrti u Srbiji iz Sremske Kamenice. Stručnjaci sa ovog instituta kažu da je prosečna plata već decenijama bila jedan od glavnih uzorka prevremene smrti ali da je u poslednjih pet godina postala najbitniji faktor u životu prosečnog Srbina.– 30 hiljada mesečno mora na ovaj ili onaj način da se odrazi na zdravlje, naročito ako je u pitanju hroničan slučaj gde zaposleni dobija istu platu već godinama, na svim pozicijama i svim radnim mestima koje može da nađe, kažu sa ovog instituta.Viktor Marković.Njuz

PODIJELI