Načelnik Tomaš darivao prvu bebu u Prnjavoru u 2020. godini (FOTO)

0
634

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i zamjenik načelnika, Slaviša Milanković, posjetili su porodilište prnjavorskog Doma zdravlja gdje su dukatom darivali prvorođenu bebu u prnjavorskom Porodilištu u 2020-oj godini – malu Milicu Živanić. Poklon paket dobila je i posljednja rođena beba u 2019. godini- Milica Petković.

Nova godina u prnjavorskom Porodilištu počela je i završila sa – Milicom. Prva beba u 2020. godini je Milica Živanić. Prvo dijete Željke i Mladena Živanića iz Gornjih Smrtića.

„Rodila sam djevojčicu, 1, januara u 9:15. Na porodu je bila teška 3170 grama i dugačka 54 cm“, rekla je majka Željka, srećna što je sve prošlo u najboljem redu.

„Kod kuće nas čekaju tata, baka i sva familija. Sve je spremno za malu Milicu“, kaže Željka.

Prema tradiciji, prvu bebu u novoj godini, načelnik opštine Prnjavor, darovao je dukatom i poklon paketom.

Poklon paket dobila je i posljednja rodjena beba u 2019. godini – Milica Petković.

„To mi je drugo dijete, curica Milica. Rođena je sa 3780 gr, 54 cm dugačka“, rekla je majka Vesna Petković.

Svima je poželjela srećnu Novu godinu i predstojeće praznike, a nju kući očekuju sin Andrej, muž i cijela porodica.

Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, čestitao je porodicama Živanić i Petković.

Djevojčicama je poželio duh život, mnogo uspjeha u životu, kao i njihovim roditeljima.

Doktor Lubiša Cvijanović potvrdio je da su porodi lako i dobro prošli.

2019-a godina mu je, kako kaže, posebna u profesionalnom smislu, jer je posljednji porod u 2019. godini njegov, jubilarni, 2000-i porod u Porodilištu prnjavorskog Doma zdravlja.

„Nije malo poroda, ali je praćeno još 40-50 % više trudnoća, nego što je obavljeno poroda“, rekao je Cvijanović i objasnio da su se žene porađale u drugim centrima, državama, pa čak i na drugim kontinentima.

„Imam jednu trudnicu koja trenutno u Južnoafričkoj Republici očekuje porod, koji je po terminu u mjesecu februaru“, kaže Cvijanović.

„Za mene ovaj broj od 2000 poroda znači da se profesionalno zbog nečega imalo radovati, živjeti i edukovati“, ponosno je rekao doktor Cvijanović, specijalista ginekologije i akušerstva u Porodilištu u Prnjavoru.

I načelnik opštine, Darko Tomaš, čestitao je jubilej doktoru Cvijanoviću.

„Zaista to nije mala stvar, to je veliki uspjeh, i za njega lično, ali i za Porodilište Doma zdravlja Prnjavor“, rekao je Tomaš i naglasio: „Ja sam govorio i prije, a evo poručujem i sada, dogod sam ja na poziciji načelnika opštine, ne vjerujem da će doći u pitanje rad Porodilišta u Prnjavoru“.

U prnjavorskom Porodilištu, prošle godine rođene su 84 bebe- 43 dječaka i 41 djevojčica.

(TV K3)

PODIJELI