NAJBOLJI STUDENTI OPŠTINE PRNJAVOR OTPUTOVALI NA JAHORINU /FOTO/

0
421

Deset najboljih studenata opštine Prnjavor, koji na javnim visokoškolskim ustanovama imaju prosjek viši od 9.5, a koji su nagrađeni od strane načelnika opštine Prnjavor, otputovali su danas na višednevno putovanje na Jahorinu. Ovo je četvrta godina kako se u opštini Prnjavor nastavlja ovakav vid nagrađivanja i promocije najuspješnijih studenata.

David Jokić, student prve godine, drugog ciklusa studija Poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci, kaže da je zadovoljan što postoje ljudi kao što je načelnik opštine, koji znaju cijeniti obrazovanje i trud mladih ljudi. „Ovakvi gestovi nama predstavljaju samo dodatni podstrek za budući rad i napredak u školovanju, pa i dalje u životu. Smatram da će ovo putovanje biti prelijepo druženje za pamćenje“

Sa svojim kolegom studentom, složila se i Marina Nikolić, student četvrte godine Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Kaže da zbog ovakvih nagrada nikada neće prestati biti popularno učiti, truditi se i biti dobar studet. „Drago mi je što smo na ovakav lijep način podržani kao studenti“, istakla je Nikolićeva.

„Zahvaljujem se načelniku opštine na ovoj nagradi, ovo je jedinstvena prilika u RS i čast nam je što smo mi kao najbolji studenti, dobili ovo zasluženo putovanje na Jahorinu. Biće ovo divno iskustvo za sve nas“, rekao je Milan Palikuća student četvrte godine kineskog i engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Palama.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je ovo četvrti put da se biraju i nagrađuju, kako novčano tako i zajedničkim putovanjem, najbolji studenti opštine Prnjavor. „Prve godine studenti su putovali u Beč, druge u Prag, prošle godine zbog epidemiološke situacije, odustalo se od puta u Milano, a ove godine izbor je pao na domaću destinaciju, na Jahorinu i ubijeđen sam da će se studenti lijepo provesti. Smatrali smo da je pored novčane nagrade za najbolje, važno da studente okupimo na jednom mjestu, predstavimo njihove rezultate, da ih promovišemo i da im kroz zajedničko putovanje omogućimo ono najljepše, a to je druženje, nova prijateljstva i iskustva“ , istakao je Tomaš.

Podsjećamo, Dejana Vasić, Milica Jovljević i Milan Palikuća dobili su studentsku nagradu opštine Prnjavor od po 5.000 KM, a njih troje je sa još sedam studenata sa područja ove opštine nagrađeno i zajedničkim putovanjem na Jahorinu.Nagradno putovanje dobili su Slađana Savković, Svjetlana Topić, Marina Nikolić, Gavrilo Milanović, Stefan Stakić, Slaven Petković i David Jokić.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here