Najjači čovek na planeti je Srbin

0
977

Dizač tegova Aleksandar Stanković (33) iz Vladičinog Hana zvanično je najjači čovek na planeti.

Prvak Srbije i šampion Evrope u dizanju tegova osvojio je ovu titulu u Las Vegasu gde je u kategoriji do 140 kilograma, u mrtvom dizanju, uspeo da podigne 352,5 kilograma i da se popne na svetski tron.
Državni, evropski i svetski rekorder Stanković boravio je u Vegasu sedam dana o trošku prijatelja iz Francuske i Srba iz Vladičinog Hana koji žive i rade u Americi.

– Presrećan sam zbog svetske titule kojom sam krunisao desetogodišnje bavljenje čučnjem, benč presom i mrtvim dizanjem. Dizanje tegova iziskuje mentalnu i fizičku snagu, koncentraciju, iskustvo, moć volje, kondiciju i tehniku. Neophodno je oprezno i postepeno vežbanje jer vrebaju opasnosti od teških poremećaja zdravlja i trajnog ozleđivanja – priča Stanković.

Uoči takmičenja pojede kilogram i po telećeg ili pilećeg mesa. U jelovniku su nezaobilazni mleko i jaja. Savetuje mladima da se klone kafića i poroka

On ističe da je podjednako važan odmor posle napornih treninga. Nedeljno trenira četiri puta po dva sata, a do sada je osvojio više od 50 medalja, pehara i drugih nagrada.
Vrhunski sportista, trener i predsednik Kluba dizača tegova „Morava“, koji okuplja 18 članova, zaposlio se u sudskom obezbeđenju u Vladičinom Hanu.

 

Kruna desetogodišnjih vežbi i takmičenja: Aleksandar Stanković podiže 352,5 kilograma i postaje šampion sveta

Nezaposlena supruga Tijana i deca Lena (6)i Tadija (2) žive skromno od Aleksandrove skromne plate i nekako sastavljaju kraj s krajem.
– Odlazak i boravak u Las Vegasu finansirao je drug iz Francuske. Dosta su mi pomogli i Hančani koji su godinama u Americi. Na sedam dana zakupili su kuću, platili hranu i piće. Nezaboravno je bilo druženje s njima. Radovali su se mojoj pobedi i proslavili osvajanje zlata – ponosan je Stanković.
Visok je 1,88 metara i težak 135 kilograma, ali slovi za mirnog i staloženog čoveka. Zbog širokih leđa, velikih mišića, terminatorskog izgleda, lokalne siledžije ga zaobilaze. Živi sportski. U postelji je najkasnije u 22 sata, ustaje u šest ujutro. blic.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here