NAJLJEPŠA ŽENA BIH: SAN MI NAJVIŠE NEDOSTAJE

0
1082

 

Kulaši naselje desetak kilometra udaljeno od Prnjavora, osim po nadaleko poznatoj ljekovitoj vodi u ovdašnjoj banji i fudbalskom internacionalcu Nevenu Subotiću, od prije nekoliko noći poznato je i po izuzetnoj ljepoti. Riječ je o 19-godišnjoj Marijani Marković, zvanično najlepšoj ženi BiH.

 

Sa osvojenom titulom mis BiH, na jubilarnom dvadesetom izboru u hotelu “Terme” na Ilidži, preljepoj Marijani su pripali čast i povjerenje da ovu zemlju predstavlja na izboru za mis svijeta za 2015. godinu u Kini. Prema najavama organizatora, smotra najlepših djevojaka na planeti održaće se 19. decembra na tamošnjem egzotičnom ostrvu Hainan, u luksuznom hotelu sa sedam zvjezdica.

– Izuzetno smo počastvovane i presrećne što je kruna najlepše žene, zahvaljujući našoj Majči, Maji i Majuški, kako joj od milja tepamo, došla u naše malo mjesto – dijele zadovoljstvo ostalih Marijaninih komšija Bojana Grujić, Ljiljana Šćepović i Marina Marić.

Kulašani i Prnjavorčani su joj tim povodom priredili veliki i dirljiv doček, sa vatrometom.

U skromnom, ali lijepo uređenom stanu Markovića, uz Marijanu zatičemo njenu majku Dušanku (49), domaćicu, i brata Radovana (22), studenta. Njena sestra Dejana (21), trenutno je u Švajcarskoj, a drugi brat Zlatko (29) posvećen je završnim studentskim obavezama. Otac Slaviša (53) već izvjesno vrijeme ne živi sa njima.

– Još sam kao u nekom preljepom snu, a upravo mi sna nedostaje. Petnaestodnevne pripreme u Turskoj su bile izuzetno naporne, a potom su usljedila isto tako naporna dodatna tri dana u Sarajevu. Tako sam u proteklih 18 dana čestito odspavala tek nešto više od 20 sati.

Osim mis BiH, Marijana je ponijela i titulu mis interneta, zahvaljujući glasačima na ovoj društvenoj mreži. Paradoks je, međutim, da je ta titula nemalo bila pomutila raspoloženje ove misice, kao i njene majke, braće, momka i ostalih članova desetočlane ekipe podrške na finalnoj večeri.

– Bila sam u uverenju da nijedna djevojka ne može da ponese dvije lente. Tako da mi je po prijemu titule misice interneta splasnulo slavljeničko raspoloženje. Aplaudirala sam drugoj djevojci na tituli mis BiH, ne shvatajući da je upravo riječ o meni. Toga sam postala svjesna tek kad sam uočila skok na noge i oduševljenje svojih najmilijih i kad sam čula ponovljene riječi da je titulu najlepše ponijela djevojka sa mojim brojem, brojem 16! – prenosi Marijana prve utiske po osvajanju krune najlepše.

Osim rijetke lepote, Marijanu krase i mnogobrojni drugi epiteti. Oni koji je poznaju tvrde da je, iznad svega, skromna i jednostavna, odlična učenica, sa lijepim ponašanjem, na šta je posebno ponosna majka Dušanka. Tečno govori engleski i njemački. A brat Radovan ističe da je dar za muziku i lijepo pjevanje nasljedila od oca Slaviše, muzičara i pjevača.

– Uglavnom slušam i pjevam inostranu muziku, ali nije mi strana ni svaka druga dobra. Obožavam pjesme Jelene Tomašević, Aleksandre Radović i Sergeja Ćetkovića. Odmalena sam sanjala da postanem foto-model i glumica. Nadam se da će mi se taj san jednog dana ostvariti, ali sada su mi prioritet studije engleskog jezika, koje sam u Banjaluci upravo upisala – priča Marijana za “Novosti”.

Na meti menadžera

Marijaninoj tituli misice BiH prethodila je lenta misice banjalučke regije i pratilje mis RS. Već u Turskoj je bila na meti mnogobrojnih menadžera i agencija.

– Zasada sam odbila sve ponuđene ugovore. Bilo ih je svakojakih, a u posebnom sjećanju mi je ostao onaj iz Turske u kojem je stajalo da sam obavezna da, u slučaju da se udebljam tri centimetra oko struka, kao nadoknadu agenciji platim 15.000 evra – kaže Marijana. ATV/ prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here