Najmanje 28 mrtvih u krvavom napadu na aerodromu u Istanbulu FOTO, VIDEO

0
983

Guverner Istanbula Vasip Šahin saopštio je da je u terorističkom napadu na aerodromu Ataturk u Istanbulu poginulo 28, a ranjeno 60 ljudi.

Ministarstvo zdravstva Turske je saopštilo da je nakon terorističkog napada na istanbulskom aerodromu Ataturk na mjestu događaja angažovano 25 ambulantnih vozila. Navodi se da je medicinsko osoblje na terenu pružilo pomoć ranjenima koji su kasnije prebačeni u najbliže bolnice.

Ministar pravde Republike Turske Bekir Bozdag je izjavio da je, prema prvim informacijama, u terorističkom napadu na istanbulskom aerodromu Ataturk poginulo oko 10 osoba.

“Prema informacijama s kojima raspolažem, jedan terorista je najprije iz automatske puške kalašnjikov otvorio vatru na ulazu u terminal za međunarodne letove, a zatim aktivirao eksploziv na sebi”, rekao je Bozdag.

Ministarstvo zdravstva Turske je saopštilo da je u napadu ranjeno 60 osoba od čega šest sa težim tjelesnim povredama.

Premijer Turske Binali Jildirim je istakao da je nakon eksplozije koja se u utorak navečer desila na istanbulskom aerodromu Ataturk izdao nalog da se formira krizni štab.

Jildirim je telefonom razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova Efkanom Alom i guvernerom Istanbula Vasipom Šahinom. Turski premijer je izdao nalog da se formira krizni štab u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Podsjećamo, na istanbulskom aerodromu Ataturk večeras je odjeknula eksplozija, a na mjesto događaja upućene su policijske i ekipe hitne medicinske pomoći. Policijski helikopteri također nadlijeću prostor iznad aerodroma u Istanbulu gdje se desio napad.

Prema prvim informacijama, eksplozija se desila na terminalu za međunarodne letove.

Odmah nakon eksplozije, na mjesto događaja upućene su brojne policijske i ekipe hitne medicinske pomoći.

Nekoliko ranjenih osoba kojima je pružena ljekarska pomoć su prebačene u najbliže bolnice.

Ulaz i izlaz s aerodroma u Istanbulu su nakon eksplozije zatvoreni.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here