Najnekreativnije šifre za bežični internet: “Pitaj konobara“ nervira goste!

0
467

Iako su stanovnici Republike Srpske i BiH mislili da su najnekreativnije šifre za bežični internet “otegle papke”, brojni vlasnici lokala i drugih ugostiteljskih objekata i dalje nerviraju sa onima tipa “pitaj-konobara”, “daj marku”, “daj-pola-marke”!

Tako u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru i sada ima mnoštvo lokala u kojima su šifre za wi-fi otrcano: plati-pa-klati, nemaš-pojma, što pitaš…

Goste izuzetno nerviraju i šifre: naruči piće, nema šifre, šta će ti, kome treba, pitaš mene, ne znam ništa, kucaj bilo šta…

– Pitaj konobara je ubjedljivo najnekreativniji, najogavniji i najšabanskiji naziv šifre za bežični internet. Čim to čujem odmah znam gdje sam došla i gdje više nikada neću doći, pogotovo ako je riječ o restoranu. Ne mogu vjerovati, ali rijetko se u našem gradu može čuti dobra, jednostavna pa i zanimljiva šifra – kaže Banjalučanka Aleksandra M.

Inače, besplatan wireless postao je standard i stvar bez koje se ne može u lokalima i drugim ugostiteljskim objektima, pa se od konobara uz kafu prvo traži šifra za internet.

Postoje i Fejsbuk grupe gdje se prikupljaju i javno objavljuju šifre za povezivanje na wi-fi internet mreže, a koliko je wireless postao važan govori i anegdota: Na krsnoj slavi gost pita domaćina -imaš li šifru? Gazda kaže: *ebi je, pričaj s ljudima, a gost će: Da li se to piše malim ili velikim slovima..?

S druge strane, pojedini restorani kod nas i u inostranstvu počeli su da zabranjuju bežični internet u svojim objektima.

M. Čabarkapa

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here