Najuređenija dvorišta vrtića “Naša radost” i porodice Vujinović

0
790

Dvorišta  Dječijeg vrtića „Naša radost“ i Velibora Vujinovića proglašena su za najuređenija u opštini Prnjavor za 2019. godinu i to u kategorijama – dvorište predškolskog ili školskog objekta  i dvorište stambeno-porodičnog objekta.

TV K3

Direktor JU Dječiji vrtić „Naša radost“ Slobodanka Vasić zahvalila  se ovom prilikom opštini Prnjavor, kao osnivaču ove ustanove, svim donatorima,  roditeljima djece i radnicima vrtića koji su doprinijeli uređenju dvorišta. Dodala je da su sve ideje o poboljšanju uslova za boravak djece u vrtiću dobrodošle i da se zajedničkim snagama sprovode u djelo.

„Djeca će kada se vrate u vrtić  poslije ljetne pauze sigurno biti oduševljena novim sadržajima koji će ih dočekati u našem dvorištu“ , rekla je Vasićeva.

Velibor Vujinović iz Prnjavora dvorište porodične kuće uređuje sa suprugom koja je  veliki zaljubljenik u cvijeće. Kaže da su materijalna ulaganja u uređenje dvorišta, nabavku cvijeća i održavanje velika, ali isto tako žele pokazati da i dvorišta u gradskoj zoni mogu biti lijepo uređena.

Kriterijumi prilikom odabira bili su održavanje i njegovanje biljaka i zemljišta, vrijednost biljnog pokrova, estetski ugođaj i ambijent, uloženi trud i kreativnost, ukupno idejno i hortikulturno rješenje

Predsjednik komisije Uroš Šušak kaže da je uvijek teško donijeti odluku koje dvorište proglasiti za najljepše jer su svi prijavljeni  uložili mnogo rada, novca i ljubavi  u uređenje. „Nadamo se da će nastaviti da rade taj posao i dalje na zadovoljstvo svih nas, ali i da ćemo narednih godina imati više prijava“ , rekao je Šušak.

Nagrade i priznanja pobjednicima Konkursa „Izbor najuređenijeg dvorišta na području opštine Prnjavor za 2019. godinu“,  uručio je zamjenik načelnika opštine Prnjavor, Slaviša Milanković.

Konkursom su bile obuhvaćene četiri kategorije: dvorište stambeno-porodičnog objekta, dvorište zajednice etažnih vlasnika, dvorište predškolskog ili školskog objekta i balkon/terasa ili lođa  stambenog objekta.

 

PODIJELI