Prnjavor: Salkić posjetio porodicu Mirsada Hajrića

0
551

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS danas je u Prnjavoru posjetio porodicu Mirsada Hajrića, kojem je za hitnu transplantaciju jetre u Istanbulu potrebno 60.000 evra.

Hajrić, koji je rođen 1973. godine, trenutno je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja smješten na Odjelu gastroenterologije Univerzitetskog kliničkog centra u Banja Luci.

Salkić je danas u domu Hajrićevih razgovarao sa suprugom Emirom i sinom Adom, koji je ujedno i donor dijela jetre svom ocu. Radi se o hitnoj transplantaciji jetre sa živog donora u Memorial Hospital u Istanbulu.

“Hajrići su čestita i vrijedna porodica, koja je nažalost suočena sa velikim životnim iskušenjem. Teška bolest Mirsada Hajrića je veliki izazov za ovu porodicu, ali i sve nadležne institucije u RS i Bosni i Hercegovini. Najvrednije dobro djelo je spasiti ljudski život. Danas sam ovdje da pozovem sve nadležne sve institucije, fondove, ustanove, humanitarne organizacije, ali i sve dobre ljude, da u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ovoj porodici. Pozivam da svi zajedno damo doprinos da spasimo ovaj život i da pomognemo ovoj porodici da nastavi normalno živjeti, rekao je Salkić.

TV K3

PODIJELI