Najveće istine i zablude o horoskopu

0
1868

Postoje brojne zablude u vezi sa astrološkim „pravilima“…


horoskop-k

Uticaj karakteristika znaka u kome je neko rođen bitniji je do 30. – te godine, a nakon toga podznak

Naravno da je pogrešno. Karakteristike i znaka i podznaka su samo početak analiziranja nečijeg horoskopa. Kada je riječ o znaku i podznaku važno je gdje je planeta vladalac znaka u kome je Sunce i gdje je vladalac podznaka (astrološka kuća i znak).

Osoba koja nema nijednu planetu u 7. astrološkoj kući braka neće stupiti u brak

Ovo je netačno jer ima mnogo onih koji su u dugim brakovima, relativno srećnim, a da nemaju nijednu planetu u 7. astrološkoj kući koja predstavlja astrološku kuću ne samo braka nego i partnerskih odnosa. Aspekti koje obrazuje vladalac ove kuće sa drugim planetama, naročito sa Venerom, Marsom, Mjesecom i Suncem ukazuje na odnose u braku, da li su harmonični ili ne. Jedan od najtežih aspekata je opozicija vladaoca astrološke kuće braka i vladaoca horoskopa. To je tzv. aspekt klackalice u kojoj postoji koliko ljubavi toliko povremeno i netrpeljivosti.

Praksa potvrđuje da je mnogo češće razlog za česte raskide i nemogućnost ostvarenja veze koja vodi ka braku Uran u 1. astrološkoj kući. Uran je inače planeta bunta i kada se nalazi u astrološkoj kući ličnosti, osoba svakom partneru nalazi manu ili nesvjesno bira one sa kojima ostvaruje dinamičnu vezu, kao magnet privlači one koji je na kraju ostave ili koji je razočaraju.

Osoba rođena na kraju nekog znaka ima više karakteristika sljedećeg

Ovo je relativno tačno. Praksa pokazuje da osobe na početku znaka imaju više karakteristika tog znaka, naročito ako je Merkur (stanje svijesti) u znaku u kom je Sunce. Što je Merkur bliži Suncu to osoba pokazuje više karakteristika znaka. Kada je osoba rođena na prelasku između dva znaka ima karakteristike i jednog i drugog i uglavnom veoma je talentovana jer tada ima karakteristike planeta koje su vladaoci oba znaka.

Rođeni na prelasku između Ovna i Bika 19. – 21. aprila – veoma su uporni, šarmantni, strastveni, zanimljivi, imaju karakteristike nekoga ko je pod uticajem Sunca, Marsa, Plutona i Venere (erotski naboj).

Rođeni između Bika i Blizanaca ( 22. – 23. maja) pod uticajem su Sunca, Merkura i Venere zbog čega su pričljivi, duhoviti, mladoliki, simpatični, inteligentni, sposobni za biznis.

Rođeni između Blizanaca i Raka ( 21. – 22. jun) pod uticajem su Sunca, Mjeseca i Merkura i veoma su sposobni za biznis, plemenite osobe koje imaju mnogo prijatelja, uvijek se nalaze na usluzi rođacima, imaju paralelne izvore prihoda.

Rođeni između Raka i Lava ( 22. – 23. jul) su osobe ekstrema jer su pod uticajem Sunca i Mjeseca. Veliki senzibilci, romantični, uspješni, plemeniti, imaju dominantne roditelje za koje su veoma vezani.

Rođeni između Lava i Djevice ( 22. – 24. avgust) pod uticajem su Sunca i Merkura imaju oštar dar zapažanja, sposobni za biznis, za pisanje, lako se snalaze u svakoj situaciji, vole da putuju.

Rođeni između Djevice i Vage ( 22. – 24. septembar) pod uticajem su Sunca, Merkura i Venere. Trude se da uvijek sačuvaju prisebnost duha, pravedni su, šarmantni, kreativni i talentovani. Uspjeh postižu u zanimanjima koje zahtijevaju da imaju dobre reflekse.

Rođeni između Vage i Škorpije ( 21. – 23. oktobra) pod uticajem su Sunca, Venere i Plutona. Veoma zahtjevni, pomalo diktatorski nastrojeni, znaju šta hoće, isključivi, sjajni prijatelji, opasni kao neprijatelji.

Rođeni između Škorpije i Strijelca (19. – 22. novembra) pod uticajem su Sunca, Marsa, Plutona, Jupitera. Grandomanski apetiti, imaju velike ideje, plemeniti, sposobni da zarade, gradnomani, često u vezi sa osobama koje su na „ivici“ zakona. Senzualni i nevjerni.

Rođeni između Strijelca i Jarca ( 21. – 22. decembra) pod uticajem su Sunca, Jupitera, Neptuna i Saturna i Urana. Diktatori, dobri organizatori, ambiciozni, često nerealni, uzdržani.

Rođeni između Jarca i Vodolije (19. – 20. januara) pod uticajem su Sunca, Saturna i Urana. Prijateljski nastrojeni, ambicozni, sposobni, dobri organizatori, nepredvidvi.

Rođeni između Vodolije i Riba ( 18. – 20. februara) pod uticajem Sunca, Urana, Saturna, Neptuna, Jupitera. Nerealni, neorganizovani, haotični, kreativni, snalažljivi.

Za muškarca je najvažnije gdje mu se u horoskopu nalazi Mars, a za ženu Venera

Ovo je djelimično tačno. Mars kao vladalac Ovna i Škorpije i egzaltiran u Jarcu ovim znacima ne mora dati seksepil već često ako je smješten u ovim znacima može dati autoritativnost, grubost, sklonost ka nasilju. Ako je u harmoničnim aspektima sa Mjesecom, Venerom, Suncem osoba uspijeva da svoj seksepil izrazi na muževan način a ako je u lošim aspektima, često čini osobu osvetoljubivom, diktatorom.

Žene sa ovakom pozicijom Marsa mogu biti previše autoritativne i egoistične, jer Mars utiče u podjednakoj mjeri i na žene i njihovu svijest o sebi. Dovoljno je da žena ima Marsa u nekoj od ovih pozicija sa loše postavljenom Venerom ili Mjesecom i da njen ljubavni život bude pravi haos.

Ako žena ima Veneru u Biku, Raku ili Ribama ima više šanse da bude zaljubljiva nego ako ima ovu planetu emocija u Škorpiji, Jarcu ili Djevici što je čini pomalo proračunatom ili previše racionalnom.

Ako muškarac ima Veneru u nekom od tih znakova može se emotivno vezati za ženu koja nije strastvena, emotivna već prije uzdržana i racionalna. /blic/

PODIJELI