Nakon obuke u okviru EU projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“ zaposlena mlada arhitektica iz Prnjavora

0
507

Poslije više od tri godine potrage za poslom, nakon uspješno završene praktične obuke za zanimanje „projektant interijera i tehničar drvoprerade“, Zorica Jotanović, mlada arhitektica iz Prnjavora, počela je sa radom u drvoprerađivačkom preduzeću Rizba d.o.o.

Ona je peta od ukupno 75 nezaposlenih osoba iz Prnjavora koje će kroz obuke koje organizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prnjavor biti osposobljene za rad u metaloprerađivačkoj, drvoprerađivačkoj, prehrambenoj i industriji kože i obuće i od kojih će ukupno 50 biti zaposleno.

„Drago mi je da sam imala priliku da pohađam obuku koja je veoma važna za moj posao i koja će mi biti od pomoći u budućem radu. Posebno sam srećna što sam poslije više od tri godine potrage za poslom počela sa radom u preduzeću Rizba iz Prnjavora,“ kaže Jotanović.

Lokalno partnerstvo Prnjavor je jedno od 15 takvih partnerstva uspostavljenih u zemlji u okviru projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg EU finansira sa 4 miliona eura a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a koji za cilj ima prekvalifikaciju skoro 2.000 nezaposlenih osoba te zapošljavanje najmanje njih 620 u 22 opštine u BiH.

Partnerstvo sačinjavaju Agencija za razvoj preduzeća Eda (vođa aktivnosti), Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Centar srednjih škola ”Ivo Andrić’“, te preduzeća MI Trivas i Topling.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here