NAREDBA O REGULISANJU RADA TRGOVINSKIH,UGOSTITELJSKIH,ZANATSKIH,USLUŽNIH I DRUGIH OBJEKATA I SLUŽBI NA PODRUČJU OPŠTINE PRNJAVOR

0
538

U cilju provođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva, Načelnik opštine donio je sljedeću naredbu:

 1. Zabranjuje se rad sljedećim objektima, svakim radnim danom i u dane vikenda, do 30. marta 2020. godine:
 • ugostiteljskim objektima svih kategorija,
 • zanatsko-uslužnim radnjama (frizerskim, kozmetičkim, krojačkim i drugim uslužnim radnjama u kojima se ostvaruje bliski kontakt sa građanima), osim auto-mehaničarskim radnjama, auto-praonama, subjektima koji obavljaju građevinsku djelatnost, tehničkim pregledima vozila i taksi službama, pod uslovom da redovno provode mjere dezinfekcije,
 • bazenima, „wellness“ i spa centrima zasebno i u sklopu hotelskog smještaja,
 • trgovinama, osim radnji za prodaju prehrambene robe, trgovinama građevinskog materijala, trgovinama auto-dijelova, trgovinama stočne hrane, trgovinama na veliko i kioscima,
 • trgovačkim centrima, osim u dijelu u kojem se prometuje prehrambenim proizvodima,
 • pijacama (stočnoj i robno-zelenoj-„buvljak“)
 1. Subjekti iz tačke 1. kojima je dozvoljen rad, mogu da rade u vremenu od 7:00 do 18:00 časova svakim radnim danom i subotom, a nedjeljom od 7:00 do 12:00 časova.
 2. Hoteli, hosteli i moteli mogu pružati ugostiteljske usluge isključivo za prijavljene goste ovih objekata.
 3. Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu, s tim da se zabranjuje rad ugostiteljskog objekta u okviru benzinske pumpe, a prodaja ostalih proizvoda dozvoljena je do 18:00 časova.
 4. Apoteke mogu da rade radnim danom od 8:00 do 18:00 časova, a vikendom od 8:00 do 13:00 časova. U vrijeme kada apoteke ne rade, snabdijevanje lijekovima i medicinskim sredstvima vršiće se putem dežurstva ili pripravnosti u najmanje jednoj apoteci.
 5. Poljoprivredne apoteke mogu da rade radnim danom i subotom do 18:00 časova, a nedjeljom do 12:00 časova.
 6. Dostava životnih namirnica, ketering, dostava auto-dijelova, dostava kancelarijskog materijala, dostava građevinskog materijala i dostava brze hrane je dozvoljena od 7:00 do 18:00 časova za one subjekte koji su registrovani za obavljanje te djelatnosti, uz maksimalne mjere higijene i  sigurnosti, koje će kontrolisati kontrolni organi.
 7. Drogerije mogu da rade radnim danom i subotom od 7:00 do 18:00 časova, a nedjeljom do 12:00 časova.
 8. Objektima brze hrane dozvoljen je rad putem šaltera, bez konzumiranja hrane u objektu, u kojem se kupac ne smije zadržavati.
 9. Trgovinskim objektima vrste dragstor i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda, ograničava se radno vrijeme od 7:00 do 18:00 časa.
 10. Svi subjekti kojima je dozvoljeno da rade dužni su da obezbijede ograničen broj ljudi u zatvorenom prostoru, uz mjere pojačane dezinfekcije, tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti.
 11. Ispred blagajni označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje jedan metar.
 12. Kontrolnim organima je naloženo da se nepoštovanje ovih mjera kažnjava u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Krivičnim zakonikom Republike Srpske.
 13. Opštinska uprava, javna preduzeća i ustanove organizovaće određeni broj ulaza, a građane pozivamo da ne dolaze u navedene institucije bez velike potrebe.
 14. Zadužuje se Odjeljenje za inspekcijske poslove da u provođenju ove Naredbe obezbijedi poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.
 15. O izvršenju zadataka iz ove Naredbe organi iz tačke 15. svakodnevno će izvještavati komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor

PODIJELI