Narednih dana natprosječno toplo vrijeme, zahlađenje od petka

0
831

Natprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine očekuje se narednih dana, a od petka novo zahlađenje sa kišom i snijegom, najavili su hrvatski meteorolozi.

Suvo, ali oblačno vrijeme sa maglom biće sutra, a malo kiše može da pade u srijedu u planinama. Na Jadranu će narednih dana biti sunčano, najtoplije na jugu.

Naoblačenje sa kišom u Hrvatskoj se očekuje od četvrtka, posebno prema kraju dana, a u petak sa novim zahlađenjem kiša će u pojedinim mjestima preći u snijeg, posebno u planinskim krajevima, javili su hrvatski mediji.

Prema sedmodnevnoj prognozi hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda, snijeg se od petka očekuje u Zagrebu, Čakovcu, Bjelovaru, Delnicama, Gospiću, Karlovcu, Korivnici, Krapini, Križevcima, Našicama, Ogulinu, Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Vukovaru.

Prodor hladnog vremena za kraj naredne sedmice najavio je i Evropski meteorološki centar /Severe Weather Europe/.

“Prvi prodor moguć je u petak i subotu, dok drugi, još izraženiji, stiže nekoliko dana kasnije. Ako se ispune trenutne prognoze, doći će do razvoja puno hladnijeg vremena sa snijegom i jakim vjetrovima”, naveli su na svojoj Fejsbuk stranici.

srna

PODIJELI