Nataša Vidović, najbolji sportista Republike Srpske: Priznanje podstrek za nove uspjehe

0
1406

Kada sam saznala da sam prva, bila sam malo zatečena, ali onda sam izašla na binu i postala svjesna velikog uspjeha. Mnogi vrhunski sportisti stajali su na onom mjestu sa nagradom za najboljeg i stvarno je bio predivan osjećaj i čast što sam došla među takve asove.

Kazala je ovo najbolji sportista Republike Srpske za 2015. godinu Nataša Vidović (19). Karatistkinja prnjavorskog Ipona postala je laureat 61. izdanja Izbora deset najboljih sportista koji organizuje „Glas Srpske“. Osvojenim medaljama na prvenstvima svijeta u NjKC verziji, prvo zlatnoj za mlađe seniore, pa onda i dvjema srebrnim za seniore Vidovićeva je zaslužila prvo mjesto u Srpskoj za 2015. godinu. Tako je na prvo mjesto vratila borilačke vještine nakon nekoliko godina dominacije ostalih sportova.

– Ovakav uspjeh nisam očekivala, ali bila ja mala doza nade kada sam saznala da sam ušla među prvih deset. Mislim da još nisam potpuno svjesna svega što mi se dogodilo i moraće proći malo vremena da se sve slegne. Kada sam vidjela da sam prva, imala sam tremu, ali dok sam stajala na bini, polako je nestajala. Kada je trebalo da se obratim prisutnima, zaista sam bila svjesna situacije i nije bilo treme. Stvarno mi je izuzetna čast zbog ove nagrade, pogotovo jer su je prije mene osvajali mnogi veliki sportisti – dodala je Vidovićeva.

Nataša trenira karate od pete godine i tada nije ni slutila da će nekada postati najbolji sportista Srpske. Međutim, težak rad i trud doveli su je do velikog uspjeha.

– Kada sam počela da se bavim karateom, nisam razmišljala gdje bih mogla da doguram, jednostavno, nisam razmišljala na taj način. Međutim, kroz godine došao je ozbiljan rad, trud, krenuli su dobri rezultati, medalje, velika takmičenja i onda je svakome cilj da postane prvi u svojoj državi. Meni je to uspjelo i presrećna sam – dodala je Vidovićeva.

Ovaj veliki uspjeh biće joj motiv više da postiže još bolje rezultate u budućnosti.

– Bilo bi suludo sada stati na ovome i reći da je ovo vrhunac karijere. Želim da nastavim sa još boljim rezultatima i da se, ako bog da, i naredne godine nađem među deset odabranih – istakala je Nataša.

Ona je kazala da ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć bez podrške porodice, koja je uvijek bila uz nju.

– Porodica je jedina uvijek vjerovala u mene, bili su prisutni na dodjeli nagrada, ali niko nije očekivao da ću biti prva. Svi su presrećni i ponosni. Bilo je manje slavlje u krugu porodice i prijatelja, ali dok se sve malo slegne, napravićemo neko veće – zaključila je heroina sporta Srpske za 2015. godinu.

Iako postiže odlične rezultate u karateu, Vidovićeva nije zapostavila školovanje pošto je nakon završene Gimnazije u Prnjavoru, gdje je bila vukovac, upisala Medicinski fakultet u Banjaluci sa željom da jednog dana postane stomatolog. Tako bi kroz koju godinu kimono mogla zamijeniti bijelim doktorskim mantilom.

Pohvale „Glasu Srpske“

Najbolji sportista Republike Srpske za 2015. godinu Nataša Vidović bila je oduševljena cjelokupnom manifestacijom Izbor deset najboljih sportista Srpske.

– Moram da pohvalim organizaciju i da još jednom zahvalim „Glasu Srpske“ i svim ostalim koji su bili u organizaciji. Stvarno je bila fina manifestacija i drago mi je da ljudi još imaju sluha za uspjehe sportista – rekla je Vidovićeva.

Osmoro karatista

Vidovićeva je osmi karatista koji je proglašen najboljim sportistom Republike Srpske. Prvi karatista koji se pojavio među deset najboljih na listi bio je Nenad Bakal 1988. godine i zauzeo je deseto mjesto. Od 1992. godine karatisti su bez premca po broju osvojenih prvih mjesta na Izboru deset najboljih sportista. Prvi najbolji sportista Republike Srpske bio je Miroljub Kremenović 1992. Dvije godine kasnije laureat je postao Dragiša Vuletić, da bi 1997. godine Siniša Gatarić ponio tu titulu. Dalibor Blagojević proglašen je najboljim sportistom Srpske 2000. godine, kao i Boris Jeličić godinu kasnije. Dragica Drapić bila je najbolja 2011, a Mladen Ploskić 2012. godine. /Glas Srpske/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here