NDP : PRNJAVOR PRVI PUT U ISTORIJI IMA AMBASADORA

0
1133

Zahvaljujući zalaganju Opšstinskog odbora NDP-a Prnjavor, naša lokalna zajednica uspjela je da dobije ambasadora i da je ovo prvi put u istoriji naše opštine, da imamo jednog diplomatu visokog ranga , rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Miro Šikarac, prvi čovjek opštinskog NDP-a.

“Naši kadrovi od prof.dr Mile Vasića koji je sada ambasador, do Momčila Novakovića poslanika u PS BiH, nisu samo puke figure, oni rade i doprinose svako u svom poslu, jer imaju obavezu ne samo prema prnjavorskom NDP-u, nego prije svega prema  građanima opštine Prnjavor”, rekao je Šikarac.

Momčilo Novaković potpredsjednik NDP-a na republičkom nivou govorio je o preuzimanju programa “pet plus”, od strane HDZ-a iz Hrvatske i cijele priče koja se ovih dana mogla čuti u regionalnim medijima. “Ja hoću reći da je NDP sa svojim programom, sviđalo se to nekome ili ne sviđalo, uz ideje gospodina Vasića koje su uobličene u jedan program, bio osnova predizborne platforme jedne velike stranke, što nama pričinjava veliko zadovoljstvo”, rekao je Novaković. On je istakao da poštuje sve ideje koje su kreativne i dobre, ali isto tako smatra da ovaj slučaj pokazuje da NDP ima šta da ponudi, da i manje stranke mogu da ponude veoma ozbiljene ideje, koje su primjenjive na širim prostorima. “Mi se nadamo da Prnjavoru nismo ovim napravili problem, naprotiv, mislim da je Prnjavoru urađena velika promocija, možda i najveća u posljednjih dvadesetak godina”, rekao je Novaković.

Novoizabrani ambasador BiH u Rumuniji, prof.dr Mile Vasić, rekao je da njemu predstavlja čast i privilegiju što je dobio priliku da zemlju predstavlja kao ambasador. “U svom budućem radu planiram prije svega da u fokus stavim ekonomsku diplomatiju, jer na sreću nemamo nikakvih otovorenih pitanja sa Rumunijom, nemamo sporova, tako da moramo raditi na tome da ispeglamo deficit koji imamo sa njima u spoljno-trgovinskoj razmjeni. Zbog toga planiram da se obratim svim nivoima vlasti, od opština do države, da uspostavimo komunikaciju, kako bi povećali naš izvoz i sklopili nove poslove”, rekao je Vasić.

NDP je najavio da će ovih dana biti realizovana jedna donacija za Udruženje “Neven” u Prnjavoru, koje okuplja i brine za djecu sa posebnim potrebama.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here