Ne možete da zaspite od vrućine?

0
982

Pokušajte večeras nešto od ovoga, možda vam pomogne.

 

Probajte da se ne nervirate

Dovoljna je muka to što ne možete da zaspite, ako se budete još i nervirali zbog toga, samo ćete podići temperaturu tela i biće vam još gore. Dakle, mirno lezite i pokušajte da prihvatite činjenicu da su vrućine tek počele i da će vam biti potrebno neko vreme da se naviknete. Ako uspete da se opustite, bićete korak bliže cilju – padanju u san.

 

Sećate se ventilatora?

Klime su ih nepravedno potisnule, mnogo je prijatnije spavati u sobi u kojoj radi ventilator, nego u onoj u kojoj “duva” klima.

 

Ohladite posteljinu

Pre odlaska u krevet, spakujte jastučnicu i čaršave u kese, pa ih na kratko stavite u zamrzivač. Kad legnete u ovako “osveženu” posteljinu, brže ćete zaspati.

Ne divljajte sa hranom i pićem kasno uveče

Generalno nije pametno jesti i piti alkohol pre spavanja, ali leti to podnosimo još teže. Poslenji obrok neka bude bar dva sata pre odlaska u krevet.

Koristite pamučnu posteljinu

Pamučne tkanine su lagane i prozračne, omogućavaju koži da diše. Svila, saten i “mešavine” neka sačekaju jesen.

 

Neka vam tokom noći čaša vode bude pri ruci

Ali, nemojte se nalivati tečnošću pre odlaska na spavanje jer ćete onda u toku noći svaki čas ustajati da biste otišli do toaleta.

 

Tuširajte se mlakom vodom

Čak i ako vam hladan tuš zvuči primamljivo, bolje je da voda bude mlaka. Suviše hladna će vas razbuditi, i – zbogom spavanju. Mondo/Press rs

 

PODIJELI