“Nebo fest” u Prnjavoru: Koncert u znak sjećanja na Nebojšu Vukovića

0
321

U znak sjećanja na Nebojšu Vukovića, prerano preminulog bubnjara rok benda “Deminutiv”, u sportskoj sali OŠ “Nikola Tesla” u Prnjavoru u subotu od 20 časova biće održan koncert pod nazivom “Nebo fest”.

Vedran Đurašinović, menadžer ovog prnjavorskog rok sastava, ističe za “Nezavisne” da je zamisao o održavanju koncerta potekla od Nebojšine familije koja je sa članovima benda početnu ideju spovela u djelo.

“Cilj svima je da se prisjetimo toga ko je Nešo zapravo bio, šta je sve radio i kako je svirao. Činjenica jeste da smo se prerano oprostili od njega, ali baš kroz ovaj festival želimo da se na njega ne zaboravi i da se slavi ono što je on ostavio iza sebe”, rekao je Đurašinović, napominjući da su završne pripreme u toku, ali i da se ne usuđuju reći da je sve spremno dok se ne otvore vrata sale.

“Na koncertu će nastupiti Nebojšin bend ‘Deminutiv’ i bratski bend ‘Deminutivu’ – bend ‘Infuzija’ iz Bratunca. Oni su proteklih godina postali Nebojši ne samo kolege na bini, nego i veliki prijatelji. Zadnji dio večeri obilježiće nastup legendarne ‘Riblje čorbe’, čiji članovi su bili izuzetno dirnuti temom festivala i samom činjenicom da su pozvani da sviraju, jer su baš oni bili najveći Nebojšini idoli što se tiče muzičkog stvaralaštva i da je on baš zbog bubnjara Vicka uzeo palice u ruke”, ističe Đurašinović, dodajući da je ulaz na koncert besplatan.

Osim što “Nebo festom” žele sačuvati sjećanje na Nebojšu, zajedno sa “Plavim telefonom” žele i pomoći mladima koji prolaze kroz teške periode života.

“Svi prisutni će imati mogućnost da ostave donaciju za rad ‘Plavog telefona’, te da se posavjetuju oko raznih tema i da se upoznaju sa njihovim radom”, navodi on.

Kako ističe Đurašinović, pripreme za koncert su trajale više od dva mjeseca, u organizaciji je učestvovalo više od 20 ljudi, a podršku su dobili od Gradske uprave Prnjavor i gradonačelnika Darka Tomaša.

“Nebojša je stvorio mnoga prijateljstva širom BiH, te je odziv baš tih prijatelja omogućio da se ‘Nebo fest’ organizuje u baš ovako kratkom roku i da možemo reći da smo svi radili zajedno i jedni za druge”, zaključio je on.

Inače, bend “Deminutiv” ranije je objavio i pjesmu “Sjenka” posvećenu upravo prerano preminulom bubnjaru Vukoviću.

Nezavisne

PODIJELI