Nebojši Glogovcu posthumno nagrada “Zlatni platan”

0
473

Nagrada “Zlatni platan” posthumno dodijeljena Nebojši Glogovcu uručena je sinoć njegovoj supruzi u okviru Festivala mediteranskog i evropskog filma u Trebinju.

Nagrada “Zlatni platan”, koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji, prema riječima Milice Glogovac dokaz je da rodno Trebinje i trebinjski festival uzvraćaju Nebojši ljubav i poštovanje, koje je on gajio prema svom gradu.

– Ova nagrada bi mu bila posebno draga i njome bi se sigurno hvalio – istakla je ona.

Prethodno je u Muzeju Hercegovine večeras otvorena i izložba nagrada i priznanja koje je glumac dobijao u svojoj karijeri, pod nazivom “Vječni Nebojša”.

Otvarajući izložbu, filmski kritičar Milan Špiček rekao je da je Nebojša Glogovac dobio više nagrada nego što bi neko u svoja tri života i da je izložba još jedno poklanjanje velikom glumcu, uz poruku da nikada neće biti zaobravljen.

Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić navela je da je izložba u Trebinje stigla zahvaljujući Nebojšinom ocu Milovanu.

– Sigurni smo da nas Nebojša sa nekog drugog svijeta gleda i raduje se što je na ovaj način ponovo među svojim Trebinjcima – dodala je ona.

Prošlogodišnji Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju zatvorio je glumac Nebojša Glogovac i njegov film “Ustav Republike Hrvatske”.

PODIJELI